UEFA će razbesneti Prištinu kao Španci: Južna pokrajina u sastavu Srbije

06.10.2021

06:45

0

U spotu UEFA vraćena pokrajina kao deo teritorije Srbije

UEFA će razbesneti Prištinu kao Španci: Južna pokrajina u sastavu Srbije
Copyright Logo

Na zvaničnom Tviter nalogu UEFA objavljen je propagandni spot za predstojeće Evropsko prvenstvo koje ja na programu 2024. godine, na kojem je južna srpska pokrajina u sastavu teritorije naše zemlje.

UEFA je na Tviteru objavila nekoliko postova u cilju promocije predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu, a na video snimku Kosovo je predstavljeno kao deo Srbije.

 

Ovaj snimak će verovatno izazvati bes Prištine, baš kao što ih je izluđivalo ponašanje Fudbalskog saveza Španije i medija te zemlje, koji su ignorisali njihovu tzv. državnost za vreme okršaja dve reprezentacije u ovim kvalifikacijama za plasman na SP u Kataru sledeće godine.

Da podsetimo, Španci su pre i tokom prvog meča na kojem su dočekali selekciju iz Prištine odbijali da im daju značaj selekcije priznate države, pa su i tokom prenosa utakmice komentatori na razne načine oslovljavali njihov tim, izbegavajući da izgovore ime selekcije.

Vrhunac u fudbalsko-diplomatskim odnosima Madrida i Prištine dogodio se pre revanša u pokrajini. Tada je na zvaničnoj konferenciji za štampu reprezentativac Španije Manuel Sarabija sve vreme govorio “lokalna ekipa”, nijednom nije pomenuo ime samoproglašene “države”, pa su tamošnji novinari to shvatili kao njegovu provokaciju.

Usledio je zatim njihov zahtev da kaže ime "države" sa kojom će igrati, ali je Sarabija ostao dosledan stavu svoje zemlje. Odgovorio je da ne razume pitanje i izazvao još veći bes prištinske "sedme sile". 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike