Srbija ostala bez dve junakinje: Andrea Lekić i Dragana Cvijić se oprostile od reprezentacije

04.10.2021

08:25

0

Selektor Bregar vodi rukometašice na EP

Srbija ostala bez dve junakinje: Andrea Lekić i Dragana Cvijić se oprostile od reprezentacije
Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje bez udarnih igala iz prethodnih ciklusa.

Nakon što se Katarina Krpež Šlezak oprostila od nacionalnog tima, selektor Uroš Bregar otkrio je da su istim putem krenule još dve naše junakinje.

- Sa Andreom Lekić sam obavio razgovor i rekla je da više neće igrati za reprezentaciju, Dragana Cvijić se takođe oprostila. Katarina Krpež-Šlezak se, kako je već poznato, oprostila zbog porodice i ritma igranja u Ligi šampiona - prenosi Rukometni savez Srbije Bregarove reči.

foto: Ivica Veselinov / MN Press
 

Selektor je nastavio o problemima sa igračkim kadrom.

- Sanja Radosavljević se još uvek oporavlja od povrede, na rehabilitaciji je. Jelena Lavko se vraća nakon oporavka od povrede, samo je pitanje trenutka kada će se vratiti.

Kada se ovako odjednom pročita i čuje ne izgleda nimalo dobro, ali selektor pred početak kvalifikacija (sa Turskom u Zrenjaninu 6. oktobra i Islandom u Hafnarfjorduru 9. oktobra) ima jasan cilj.

- Moramo da obezbedimo plasman na Evropsko prvenstvo. Dodatni razlog je što je jedan od domaćina i Slovenija, zemlja iz koje potičem, pa se moramo kvalifikovati i truditi se da tamo odigramo što bolje. Zadovoljan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Španiji. Polako ćemo podmlađivati reprezentaciju i verujem da ćemo uraditi dobar posao i imati dobre rezultate.

Prva stanica na EP je Turska, a Srbija u tom meču računa na sigurne bodove.

- Nivo turske lige i igračica se podigao u poslednje tri-četiri godine. Imaju predstavnika i u Ligi šampiona. Imao sam tu sreću da sa Krimom igram protiv njih, gde je i nekoliko turskih reprezentativki. Ali naš plan je pobeda i ništa drugo, iako postoji respekt i ne smemo da potcenimo protivnika.

Foto: Marko Metlas/MN Press
 

Iskusna srpska reprezentativka Marina Dmitrović optimista je pred novi ciklus.

- Ciljevi su jasni. Jesmo malo u izmenjenom sastavu, ali imamo dovoljno vremena i dovoljno treninga da se spremimo i da se plasiramo, to će biti cilj, kakav god da je sastav. Verujem u selektora, verujem u predsednicu Milenu Delić i oni stoje iza nas da ćemo napraviti dobar posao. Turska odavno nije bila na nekom takmičenju. Mislim da smo mi kvalitetniji kao pojedinci i kao tim. Promenio im se selektor, verujem da su i oni podmlađeni. Moje mišljenje i za jednu i za drugu utakmicu je da treba da gledamo nas, da se skoncentrišemo na to da se mi dobro spremimo, da imamo svoj sistem i da tako napadnemo protivnika - poručila je naša reprezentativka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike