Anđela i Viktor nam doneli evropsku bronzu: Sjajan rezultat mladih srpskih sportista (FOTO)

14.09.2021

09:57 >> 09:59

0

Učite pravila badmintona, trebaće vam u budućnosti

Anđela i Viktor nam doneli evropsku bronzu: Sjajan rezultat mladih srpskih sportista (FOTO)
Copyright Anđela Vitman, Viktor Petrović/Badminton savez Srbije

Sjajne vesti stigle su iz Slovenije sa Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Srbija je osvojila bronzanu medalju u konkurenciji mešovitih parova u badmintonu. Bilo bi pametno zapamtiti imena Anđele Vitman i Viktora Petrovića, o kojima će se tek pisati i pričati, baš kao i o njihovim kolegama, koji tiho krče put ka navjećim dostignućima.

Badminton savez Srbije

A onda ne bi bilo loše i proučiti pravila badmintona jer nam mladi talas srpskih reprezentativaca nagoveštava da ćemo ih često gledati na najvećim takmičenjima. A kd ih ve gledamo, red bi bio da znamo i šta gledamo.

Tandem Vitman/Petrović put ka pobedničkom postolju počeo je u drugom kolu pobedom nad rivalima iz Bugarske Katerov/Katerova od 21:10, 21:13. Ubedljivi su bili i u narednoj rundi sa finskom kombiancijom Li/Sarnivar sa 21:11, 21:12.

A onda je na red došla osmina finala i favorizovani Danci Vestergard/Rojkjer. Prvi set je dobio danski dubl tek na razliku (22:20), a onda su Anđela i Viktor režirali maestralan preokret i slavili sa 21:17, 21:16 u meču u kom je svaki poen bio najvažnii.

Badminton savez Srbije

I četvrtfinale je bilo za priču. S druge strane mreže turski par Aktas Jildi, treći nosioci na EP, kombinacija koja nije izgubila set do četvrtfinala. Ali je tu izgubila već prvi sa 21:11! Velika drama u drugom setu pripala je Turcima sa 23:21, ali je srpski tim ponovo bio sjajan u odlučujućemo delu igre i stigao do borbe za finale, ali i osigurao medalju sa Evropskog prvenstva.

A finale je bilo tu. Tako blizu. Izmaklo je za nijansu. Izmaklo je valjda zato što je moralo da izmakne. Neka bude tako, pa da se neki sledeći put susret završi pobedom Srbije. Ukrajinski par slavio je sa 14:21, 21:11, 22:20.

pročitajte još:

Anđela Vitman, pored bronzane medalje u miksu, može da se pohvali i četvrtfinalom u konkurenciji ženskih dublova. Ona i Nina Bogdanović stale su na korak od medalje pošto su ih Ruskinje karlapovič i Lisočkina, inače drugi nosioci na turniru, savladale sa 21:!4, 21:11.

Nina Bogdanović je u singlu već u prvom kolu naletela na prvog nosioca Poljakinju Joanu Podedvorni i pretrpela poraz od 21:14, 21:9.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike