Marsenić: Najponosniji sam kapiten na svetu. Đerona: Dobar prvi korak!

05.01.2021

18:35

0

Autor: M. R.

Utisci iz srpskog i francuskog tabora posle pobede naše selekcije - 27:24

Marsenić: Najponosniji sam kapiten na svetu. Đerona: Dobar prvi korak!
Copyright MN Press

Nova era srpskog rukometa počela je velikom pobedom. Debi na klupi Tonija Đerone pamtiće se po trijumfu protiv selekcije koja je godinama u svetskom vrhu. Francuzi su u Zrenjaninu na startu kvalifikacija za EP morali da pruže ruku srpskim igračima i da im čestitaju – 27:24 (14:11).

Čestitao bih Francuzima na fer i korektnoj igri – izjavio je posle meča kapiten Mijajlo Marsenić. – Šta reći posle ovakve pobede, ovo je nešto nestvarno. Kao što smo pričali prethodnih dana, najvažnije je da cela ekipa veruju u nešto dobro, verovali smo od početka, pogotovo u odbrani sa odlični Dekijem (prim. aut. Dejan Milosavljev) na golu, a bili pametni u napadu, zaustavili polukontru. Idemo dalje, ovo je početak nečeg novog. Hvala mojim saigračima i stručnom štabu što su me učinili najponosnijim kapitenom na svetu.

Pročitajte još

Naš novi selektor Toni Đerona je bio zadovoljan jer sigurno bolji početak nije mogao da zamisli.

Čestitke Francuzima na utakmici koja nije bila laka jer je došla samo nekoliko dana posle finalnog turnira EHF Lige šampiona. Čeka ih Svetsko prvenstvo u Egiptu i verujem da će igrati veoma važnu ulogu tamo. Čestitam mom timu, odigrali smo veoma dobro u odbrani i to je bilo najvažnije, da ne dozvolimo lake golove i zaustavimo njihovu kontru jer znamo koliko su opasni u tom delu. Napravili smo dobar balans sa izmenama. Svaka čast momcima na posvećenosti i onom što su pružili. Ovo je veoma dobar prvi korak svakako ali ima još mnogo utakmica ispred nas.

Šef stručnog štaba reprezentacije Francuske Gijom Žil je kratko proanalizirao utakmicu.

– Čestitke Srbiji, odigrali su odličan meč večeras. Mi nismo pronašli pravi ritam. Imali smo problema sa odbranom, bilo je teško postići golove. Ovo je tek prva utakmica ovog tima i moramo da radimo naporno kako bismo spremili narednu utakmicu u subotu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike