KRAJ: Velika pobeda srpskih rukometaša na startu kvalifikacija za EP

05.01.2021

15:50 >> 17:47

0

Autor: Adam Štulić

Orlovi sjajno otvoril kvalifikacije za EP

KRAJ: Velika pobeda srpskih rukometaša na startu kvalifikacija za EP
Copyright MN Press

Rukometaši Srbije, predvođeni novim selektorom Tonijem Đeronom, na maestralan način su krenuli po vizu za EP koje se sledeće godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

“Orlovi” su na startu novog kvalifikacionog ciklusa, u Zrenjaninu, savladali jednu od najtrofejnijih i najjačih rukometnih sila Francusku. 27:24.

Pročitajte još

Srbija je protiv “trikolora” bila oslabljena neigranjem nekih od nosioca igre Petra Nenadića, Marka Vujina, Nemanje Zelenovića, Nemanje i Vanje Ilića, ali im to nije smetalo da savladaju favorizovanog rivala, koji je u samoj završnici uspeo da ublaži poraz.

60′ – KRAJ

Radivojević golom sa polovine koja pripada Srbiji, verovatno stavlja tačku na meč, što se tiče pobednika – 25:20. Mae novim golom sa sedam metara prekida seriju Srbije 3:0. Sjajnu asistenciju Đorđića, u poslednjim sekundama napada, Marsenić kruniše golom. Ričardson smanjuje prednost Srbije na 26:22 na ulasku u poslednja tri minuta meča. Gigu i Abalo postižu brze golove u kontranapadu za minus dva pred završnih 60 sekundi meča – 26:24. Milosavljev postiže gol i stavlja tačku na meč. Pobeda Srbije 27:24

MN Press

55′ – “ORLOVI” IDU KA TRIJUMFU

U poslednjih 10 minuta meča Srbija ulazi sa plus dva, posle golova Kukića sa jedne i Ričardsona sa druge strane. Dodić postiže veoma važan gol, a potom Milosavljev “spušta rampu”. “Orlovi” su još jednom ispustili priliku da odu na plus četiri, ali sjajnom odbranom i reakcijom Kolakovića dolaze do lopte i nove prilike da naprave, možda, odlučujući korak ka trijumfu.  Iz trećeg pokušaja Srbija stiže do četiri gola prednosti, pet minuta pre kraja meča – 24:20. Strelac je Kukić.

48′ – SRBIJA ODBIJA NALETE FRANCUZA

Srpski rukometaši su pomalo brzopleto završili napad u momentu kada su mogli da odu na plus četiri, što Francuzi bez milosti kažnjavaju i sa dva brza gola prilaze na minus jedan. Imaće i igrača više naredna dva minuta – 18:17, 44. minut. Orbović je preuzeo ulogu Petra Đorđića iz prvog poluvremena, postigao je sjajna gol, ali Turna se u narednom napadu odlično snalazi na crti i u padu pogađa mrežu Milosavljeva.  Kukića čuva prednost Srbije golom sa devet metara, a potom Abutović velikom požrtvovanošću osvaja loptu posle čega Kukić vraća plus tri Srbiji – 21:18, 47. minut. Ričardson postiže gol za Francuze.

42′ – “ORLOVI” PONOVO NA PLUS TRI

Srbija ponovo ima igrača više, posle isključenja Turne, a Marsenić još jedno trese mrežu rivala sa šest metara. Remili daje gol iz “izgubljenog napada” posle sjajnog skok šuta sa devet metara. Posle gola Kolakovića sa levog krila u trenutku kada je pretio pasivan napad, i pogođene prečke Remilija iz brzog centra, Orbović postiže gol za 18:15 u 42. minutu.

MN Press

36′ – FRACUZI NA MINUS JEDAN

“Orlovi” su brzo dobili priliku da napadu sa igračem više, ali Radivojević nije iskoristio višak na desnom krilu. Već u narednom napadu Sretenović je isključen, a Mae je realizovao i četvrti sedmerac. Francuzi su na minus jedan u 34. minutu – 14:13. Maresinić prekida mini seriju rivala i postiže prvi gol za Srbiju u nastavku meča. “Trikolori” su igrača više iskoristili da iznude novi sedmerac, ali Maea nije uspeo da zaustavi ni Cupara.

31′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Drugo poluvreme je otvoreno pogođenom stativom Sretenovića i golom Remilija – 14:12.

30′ – KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Sjajna posao na golu radi Milosavljev. Skupio je sedam odbrana za 25 minuta igre, a posle poslednje, Pešić u kontri ponovo Srbiji donosi plus dva – 12:10. Abutović dobija dva minuta pauze, a to veoma brzo koristi Fabregas i postiže gol “sa crte”. Srbija sa igračem manje postiže gol, posle sjajne soloakcije Orbović, a potom i sjajnom defanzivom “orlovi” dolaze do lopte.  Još jednom su srpski reprezentativci propustili dva napada da odu na plus tri, koliko im donosi Radivojević posle presečene lopte i gola u kontranapadu – 14:11. Na kraju prvog poluvremena Srbija vodi 14:11.

MN Press

24′ – FRANCUZI SE VRATILI

Odlično su srspki reprezentativci iskoristili igrača više, Milosavljev je vezao nekoliko sjajnih intervencija, ali “orlovi” nisu iskoristili dva vezana napada za plus tri. To kažnjava Abalo svojim trećim golom u dosadašnjem toku meča. Srbija na ulasku u 21. minut vodi 9:8. Deseti gol za “orlove” postiže Kukić, Francuze na golu zaostatka drži Mem, a izjednačenje, u kontri, donosi Gigu – 10:10, 23. minut. Nikolić postiže još jedan gol i čuva prednost Srbije.

18′ – SRBIJA VODI

Petar Đorđić je postigao svoj treći gol u dosadašnjem toku meča, kao i Mae, koji je iskoristio i treći sedmerac na meču. Francuzi u 14. minutu vode 7:6, ali Marsenić ubrzo još jednom poravnava rezultat, na asistenciju Đorđića. Srbija prvi put na meču vodi. Posle odbrane Milosavljeva, Nikolić je u polukontri zatresao mrežu rivala – 8:7, 16. minut. Još je i Mae isključen dva minuta zbog neopreznog starta na Nikolića. Razbranio se Milosavljev, a Đorđić još jednom trese mrežu Francuza za plus dva Srbije – 9:7, 17. minut.

MN Press

13′ – “ORLOVI” RAVNOPRAVNI

“Orlovi” su primili samo jedan gol sa igračem manje, i to pred sam istek kazne Sretenovića. Strlac je bio Abalo sa desnog krila. Kukić je već u narednom napadu zatresao mrežu Francuza, koji do prednosti 4:3 stižu drugim golom Maea sa sedam metara na isteku osmog minuta igre. Drugi gol postiže i Đorđić za 4:4. Negesan postiže efektan gol sa devet metara, a potom Sretenović u kontri poravnava rezultat 5:5, 12. minut.

6′ – IZJEDNAČEN START

Marsenić je poravnao rezultat na ulasku u 4. minut. “Trikolori” golom Maea iz sedmerca čuvaju minimalno vođstvo na otvaranju meča. ali Đorđić veoma efektnim golom sa devet metara donosi izjednačenje. Francuzi će u naredna dva minuta imati igrača više zbog isključenja Sretenovića.

1′ – POČEO MEČ

Francuzi su poveli već u prvom napadu, golom Engesana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike