Srbija u španskom ritmu sigurno korača ka EP: Posle Francuza, pred "orlovima" pali i Grci

13.01.2021

17:32 >> 17:56

0

Autor: M. Rogač

Naša selekcija ubedljivo slavila u Zrenjaninu - 31:21 (15:12)

Srbija u španskom ritmu sigurno korača ka EP: Posle Francuza, pred "orlovima" pali i Grci
Copyright MN Press

Prvo okupljanje u 2021. godini sa novim selektorom Tonijem Đeronom pamtiće se po pet osvojenih bodova. Posle pobede i remija protiv jakih Francuza, Srbija je upisala bitan trijumf i protiv selekcije Grčke – 31:21 (15:12) i tako na sjajan način zaokružila prvu epizodu u novom ciklusu.

Pročitajte još

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. našu selekciju očekuju još dva duela sa Belgijom i jedan sa Grčkom. Na takmičenje će se plasirati dve prvoplasirane ekipe i četiri najbolje trećeplasirane iz svih osam grupa. Srbija je odradila najteži deo posla već na samom početku…

Sve što se napravi protiv najvećeg favorita u grupi, mora da se potvrdi i protiv slabijih selekcija. Znali su to izabranici Tonija Đerone pred duel sa Grcima. Iako je ovo na papiru bio daleko lakši protivnik, jasno je bilo da nijednog trenutna ne smeju da se opuste. Držali su tokom prvog poluvremena stvari u svojim rukama, ali su ih neke greške sprečile da imaju i ubedljivije vođstvo.

Raspoložen je na golu bio Dejan Milosavljev, a njegove odbrane su davale sigurnost saigračima. U protivničkom taboru je najviše problema našima pravio Milonas, koji je u prvih 30 minuta postigao pet golova. Isti učinak je sa druge strane imao Radivojević, koji je pogađao pet puta iz pet pokušaja. Imali su domaći prednost 13:8, ali je do kraja prvog dela Grčka uspela da priđe na 15:12.

Saveti Đerone na poluvremenu su očigledno pomogli srpskim reprezentativcima, koji su odlično otvorili drugo poluvreme. Za pet minuta postigli su četiri gola, a nisu primili nijedan, pa je na semaforu sijalo 19:12. Tad je već moglo malo lakše da se diše, jer je otpor motivisanih Grka slomljen. Marsenić je posle dva meča sa Francuskom obećao ozbiljnost i u ostalim duelima, pa je baš tako kapiten pristupio i selekciji Grčke. Tamo gde je stao u Kreteju, nastavio je u Zrenjaninu. Tri minuta pre kraja susreta Srbija je imala dvocifreno vođstvo – 29:19. Nisu se zaustavili ni tada naši, pogađali su Vorkapić, Šotić… Na golu je blistao Milosavljev. Nije Grcima preostalo ništa sem da čestitaju “orlovima” na ubedljivoj pobedi.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Bogdan Radivojević sa osam golova i savršenom realizacijom (8-8). Pratio ga je Marsenić koji je dao pet golova iz isto toliko pokušaja. Kukić je postigao takođe pet golova, Vorkapić četiri, a Šotić i Orbović po tri. Po jednom su se upisali Đorđić, Popović i Sretenović. Na drugoj strani najbolji je bio Milonas sa šest pogodaka.

Tabela: Srbija 5, Francuska 1, Grčka 0, Belgija – još nije igrala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike