Produžeci, sedmerci, drama favorita: Poznati polufinalisti SP u rukometu

28.01.2021

22:58 >> 00:08

0

Autor: Adam Štulić

Danska tek posle penala bolja od Egipta, Francuzi u dodatom vremenu eliminisali Mađarsku

Produžeci, sedmerci, drama favorita: Poznati polufinalisti SP u rukometu
Copyright Tanjug/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

U polufinalu SP u Egiptu igraće manje više očekivan kvartet, ali malo ko je očekivao da će do pretposlednje stepenice na putu ka svetskom tronu Danska i Francuska morati da prođu pravu dramu.

Danci su tek posle sedmeraca bili bolji od Egita, Francuzi su u produžetku savladali Mađarsku, dok su se Španija i Švedska nešto rasterećenije plasirali među najbolje četiri rukometne selekcije na planeti.

Danska je bila na ivici provalije protiv domaćina šampionata, koji je velikom i favorizovanom rivalu bukvalno poklonio pobedu neverovatnom greškom El Masirija u poslednjoj sekundi drugog produžetka. Egipćani su vodili 35:34, ali je onda njihov rukometaš napravio opstrukciju igre prilikom deveterca Danske, što su hrvatske sudije kaznile sedmercem, koji je u gol pretvorio Magnus Jakobsen i tako odveo meč u penal rulet u kojem je Danska slavila 4:3.

Mađari su dobro namučili Francuze, koji su meč otvorili sa šest golova zaostatka posle desetak minuta igre (7:1). Ipak, “trikolori” su uspeli do kraja poluvremena da potpuno uhvate rezultatski priključak, da bi u nastavku meča napravili preokret i u završna četiri minuta ušli sa plus tri.

Pročitajte još

Međutim, do isteka 60. minuta nisu postigli nijedan gol, što su Mađari iskoristili da duel odvedu u dodatnih 10 minuta, u kojima je došao do izražaja individualni kvalitet i iskustvo Francuza.

U preostala dva polufinalna meča pitanje pobednika se nije postavljalo gotovo nijednog trenutka meča. Španci protiv Norvežana vodili skoro celim tokom utakmice i već u prvih 30 minuta uradili su najveći deo posla (21:15), s obzirom da u nastavku meča Norvežani nisu uspeli da priđu na manje od tri gola zaostatka.

Najlakši posao u četvrtfinalu imali su Šveđani, kojima Katar nije uspeo da pruži ni dostojanstven otpor.

REZULTATI ČETVRTFINALA

Danska – Egipat 39:38 (35:35, 28:28)
Francuska – Mađarska 35:32 (30:30, 12:14)
Španija – Norveška 31:26 (21:15)
Švedska – Katar 35:23 (14:10)

POLUFINALE, 29. januar

Danska – Španija
Francuska – Švedska

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike