Skandal na SP u rukometu: Slovenci tvrde da su otrovani!

25.01.2021

13:28 >> 15:33

0

Autor: D. B.

Navodno, sve se dogodilo uoči odlučujuće utakmice protiv domaćina Egipta

Skandal na SP u rukometu: Slovenci tvrde da su otrovani!
Copyright Profimedia

Rukometna reprezentacija Slovenije nije se plasirala u četvrtfinale SP, a posle remija (25:25) protiv domaćina Egipta iz tabora ovog nacionalnog tima stižu strašne optužbe.

Selektor Ljubomir Vranješ morao je da ostvari pobedu da bi njegov tim prošao u sledeću fazu, ali je uoči meča čak 12 igrača zatražilo pomoć lekara zbog kako tvrde trovanja hranom.

Rukometni savez Slovenije objavio je i zvanično saopštenje u kome su pokušali da dočaraju šta se tačno dogodilo. Uz objašnjenje da “nikada u rukometnoj reprezentaciji nisu traženi izgovori”, kao da “kao i uvek, preuzimamo odgovornost za svaki projekat” iz RS Slovenije tvrde da su se uoči meča protiv Egipta našli u situaciji u kojoj nikada nisu.

Pročitajte još

– Imali smo ogromnu količinu zdravstvenih problema poslednje noći i na dan utakmice. Ako se sećate, imali smo ih sa Tilenom Kodrinom i Urhom Kastelicem u drugačijoj formi, čak i ranije. Stoga apsolutno ne možemo da budemo zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Egiptu. Posle utakmice i službene registracije zbog zdravlja igrača, egipatsko Ministarstvo zdravlja nas je kontaktiralo, ali ne očekujemo značajnije promene sve dok Međunarodna rukometna federacija (IHF) radi na način koji radi. Čak dvanaest (!) igrača naše reprezentacije otrovalo se hranom u 24 sata pre naše poslednje utakmice u Egiptu. Pa, to nije bio „virus“. Momci su vrištali od bolova, povraćali i jurišali u toalete kao da im je život u pitanju. Tokom noći pali su Staš Skube i Dragan Gajić, neposredno pred utakmicu, naš najveći i najjači igrač Blaž Blagotinšek srušio se u svlačionici od bola i prevezen nazad u hotel. Čak devet igrača, usprkos lošem stanju, odlučilo je da se založiti za sebe, za tim, za proboj u četvrtfinale, među osam najboljih svetskih reprezentacija. Za Sloveniju! Jedna, sportsko ujedinjena zemlja koju svi volimo najviše na svetu – tvrde iz RS Slovenije.

Egipćani će u četvrtfinalu igrati protiv Danske.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike