Debakl rukometaša Hrvatske u Egiptu: Argentina "oterala" Lina Červara

23.01.2021

19:24 >> 20:26

0

Hrvati izgubili 23:19 od gaučosa koji su sada favoriti da sa Danskom igraju u četvrtfinalu Mundijala

Debakl rukometaša Hrvatske u Egiptu: Argentina "oterala" Lina Červara
Copyright MN Press

Šok za navijače u Hrvatskoj! Popularni “kauboji” poraženi su u ključnom meču za plasman u četvrtrfinale SP u Egipptu od selekcije Argentine – 23:19.

Komentatori rukometnih prilika u Hrvatskoj tvrde da je to bila jedna od najlošijih predstava trofejne generacije i da su do poraza stigli uprkos blagoj naklonosti crnogorskih sudija. Odmah posle duela aktuelni selektor Lino Červar podneo je neopozivu ostavku na funkciju:

– Za mene je ovo razočarenje. Moramo preuzeti odgovornost bez obzira na sve. Ovo je za mene nedopustivo. Mislim da je vreme da me neko zameni na ovom mestu. Više ne mogu dalje. Imam 250 nastupa sa reprezentacijom. Nakon prvenstva odlazim. Nakon ovakve utakmice nije u redu da selektor ostane. Snosim odgovornost. Ne bežim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Daću podršku mom naslendiku – rekao je Červar nakon debakla, a prenosi Index.

Hrvatska se nalazi na trećem mestu u grupi sa pet osvojenih bodova. Prva je Danska sa šest, ali i utakmicom manje od drugoplasirane Argentine. Četvrti je Katar, pa Japan s jednim i Bahrein bez bodova.

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Za prolazak dalje, Hrvatima je osim pobede nad Danskom neophodan i trijumf  Katara nad Argentinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike