Gde se izgubilo viteštvo: Do titule prvaka Velike Britanije udarcem "na kvarno" (VIDEO)

20.03.2021

21:05 >> 21:06

0

Hjuz pritrčao i sa dozvolom sudije jednim udarcem iza leđa završio borbu

Gde se izgubilo viteštvo: Do titule prvaka Velike Britanije udarcem "na kvarno" (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/MTKGlobal

Neverovatne scene sa bokserskog ringa u Engleskoj obišle su svet! Bokser Maksi Hjuz osvojio titulu prvaka Britanije u lakoj kategoriji za boksere do 60 kilograma, pošto je u osmoj rundi uspeo da nokautira protivnika Pola Hilanda.

Sve je zakuvao nespretni Hiland u sadejstvu sa sudijom Markom Lisonom, ali se mora postaviti i pitanje fer-plej ponašanja kasnijeg pobednika. Hjuz je do sredine osme runde uputio nekoliko veoma bolnih udaraca u telo rivala, da bi se on posle jednog takvog presavio od bola. Sudija je primetio da se Hiland bori za vazduh i već je prišao da mu “broji”, da bi bokser verovatno u magnovenju krenuo ka svom uglu kako bi tamo sačekao kraj nokdaunu i tu je napravio kobnu grešku.

Videvši da se Hiland uspravio i da je krenuo ka uglu, za sudiju nije bilo razloga da prekida borbu, već je Hjuzu dozvolio da se ustremi na rivala i da mu iza leđa zada još jedan udarac u glavu od koga se nije mogao da oporavi.

U čemu je greška? Hiland je morao da dodirne pod, dok je Hjuz bio u uglu da čeka njegovo brojanje. Sudija se slepo držao pravila, jer povređeni bokser nije iskazao volju da “predahne” pa je Hjuzu dao dozvolu da dotuče Hilanda i ovu borbu pretvori u svoju pobedu.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike