Lučanci zapretili, pa stali: Crvena zvezda nastavila pobednički hod kroz Superligu

20.03.2021

19:57 >> 20:00

0

Crvenobeli dozvolili rivalu da povede preko Jovanovića, da bi posle usledio odgovor sa tri gola za pet minuta

Lučanci zapretili, pa stali: Crvena zvezda nastavila pobednički hod kroz Superligu
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su laku i ubedljivu pobedu protiv ekipe lučanske Mladosti rezultatom 4:1 (3:1), golovima Nemanje Milunovića u 39, Gelora Kange u 40, Milana Pavkova u 45. i Veljka Nikolića u 52. minutu. Jedini pogodak za goste bilo je delo kapitena Saše Jovanovića u 34. minutu.

Lučanci su zapretili, pa potpuno (ne)stali. Neverovatan obrt u pristupu i želji kod gostiju dogodio se u periodu od svega nekoliko minuta. Do tad su crveno-beli izvodili kornere, pokušavali da Katajiu ostave prostor za igru po levom krilu, ali gde god da su krenuli udarili bi u zid Mladosti. Iz tog defanzivnog garda čekala se šansa za brzu kontru i posle nekoliko neuspelih akcija došla je ona u solo izvođenju kapitena Jovanovića.

Njegov trk od preko 50 metara završio se prelepim lobom preko Borjana, ali u tom udarcu se izgleda smestila sva lepota nastupa njegove ekipe. Od tada više ih nije bilo u igri. Kod 11. kornera Milunović ostaje sam da donese izjednačenje, pa posle 60 sekundi Kanga koristi odbitak da postavi rezultat na 2:1, da bi se već kod sledećeg, 12. udarca sa ugla i Pavkov upisao u strelce.

Neizvesnost je nestala za tili čas, ali Zvezdin tempo nije padao. Tim Dejana Stankovića igrao je kao da na semaforu stoji 0:0, verovatno i dalje ljuti na sebe što su dozvolili Jovanoviću da ih punom psintu ostavi iza sebe i savlada Borjana. Presing je i dalje donosio rezultat, pa se samo postavljalo pitanje sa koliko golova će tim u plavoj opremi biti ispraćen sa “Rjaka Mitića”. U 52. minutu Kataji je iskoristio još jednu priliku da ubeleži asistenciju, a “rezervista” Nikolić da postigne peti gol u šampionatu za konačnih 4:1.

Pročitajte još

CRVENA ZVEZDA – MLADOST (L) 4:1 (3:1)

Stadion “Rajko Mitić“. Sudija: Aleksandar Živković. Strelci: Milunović 39, Kanga 40, Pavkov 45, Nikolić 52 – Jovanović 33. Žuti karton; Ožegović (Mladost)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić (od 46. Vukanović), Milunović, Degenek, Gobeljić – Petrović (od 73. Odada) – Gavrić (od 62. Srnić), Kanga (od 46. Nikolić), Ivanić, Katai – Pavkov (od 73. Falčineli). Trener: Dejan Stanković.

MLADOST (4-2-3-1): Milović – P. Jovanović, Marković, Mićević, Baha, Ožegović, Cvetković, Leković (od 58. Đorđević), Ješić, S. Jovanović (od 71. Babić), Odita. Trener: Darko Rakočević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike