Srbija "otpisala" opasnog protivnika: Selektoru drago zbog perspektive reprezentacije

06.06.2024

09:56

0

Autor: 24sedam

Posle Holandije, slede i Amerikanci

Srbija "otpisala" opasnog protivnika: Selektoru drago zbog perspektive reprezentacije
Copyright MN Press

Najbolji odbojkaši Srbije pobedili su Holandiju u okviru Lige nacija. Na taj način napravljen je korak više ka plasmanu na Olimpijske igre u Parizu, pošto su osvojeni novi bodovi za FIVB rang listu. Samim tim, selektor Igor Kolaković je imao razloga da bude zadovoljan.

- Imali smo tešku nedelju, s obzirom na bolest Milorada Kapura i virus koji je zahvatio Aleksandra Nedeljkovića i Marka Ivovića. Bilo je neizvesno kako ćemo i šta ćemo da radimo u organizaciji igre. Međutim, mladi Vukašin Ristić se jako dobro snašao. Drago mi je zbog njega i perspektive reprezentacije - rekao je Kolaković, preneo je OSS.

- Odigrali smo dobar meč, kontrolisali smo ekipu Holandije u svim elementima, iako smo znali da imaju opasan servis. Naš servis je isto tako bio ubojit. Drago mi je što su igrači sa klupe dali doprinos, ne samo igrom već bodrenjem i atmosferom koja je ličila na ono što bi ova reprezentacija trebalo stalno da ima - dodao je Kolaković

Srbija će u narednom meču Lige nacija igrati protiv selekcije SAD-a.

- Selekcija SAD ovde igra sa timom, koji ide na OI. Oni su nama uvek težak protivnik, ali ovo je nova utakmica, nova prilika. Nadam se da će se stabilizovati zdravstveno stanje igrača koji su imali problema. Slede nam tri teška meča - istakao je selektor Srbije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike