Novi poraz Srbije, za utehu prvi oduzet set Poljakinjama!

29.05.2024

08:21

0

Autor: A. S.

Dame krenule stopama muških kolega

Novi poraz Srbije, za utehu prvi oduzet set Poljakinjama!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije 1 - Copyright FOTO: FIVB

Odbojkašice Srbije doživele su i četvrti poraz u tekućem izdanju Lige nacija, a prvi na novom turniru. Ovog puta su mlade izabranice selektora Đovanija Gvidetija pružile dostojan otpor, ali nisu imale snage da sve vreme pariraju Poljakinjama, pa su pretrpele poraz rezultatom 3-1 (25:16, 23:25, 25:18, 25:22).

Tako je Srbija ostala na jednoj pobedi, a u narednom kolu sledi još jedan težak meč sa selekcijom Turske. Za utehu našim devojkama što su prve i jedine u tekućoj sezoni koje su Poljakinjama uzele set.

Aktuelne šampionke sveta nisu dobro ušle u duel sa Poljakinjama, pa su prvi set prilično lako izgubile. A tu gde su stale u prvom, Poljakinje su nastavile i u drugom, ali je ovog puta usledilo buđenje Srbije i odgovor na seriju rivalki, pa je ubrzo došlo do poravnanja u setovima.

I u nastavku se igralo u serijama, taman što bi jedna ekipa stigla do opipljive prednosti, sledio je odgovor, u čemu su se Poljakinje bolje snašle i vratile prednost. U četvrtom setu, naše devojke su imale 15:12 i lagano koračale ka novom izjednačenju, ali su ponovo u finišu meča rivalke kontrolisale dešavanja na terenu i upisale trijumf.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Magdalena Štisjak sa 23 poena, dok je Natalija Medržik upisala 18. Kod Srbije Katarina Lazović osvojila je 14 poena, dva manje Aleksandra Uzelac.

Poljska je ovom pobedom ostala lider na tabeli sa maksimalnih 15 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike