Odbojkaši Srbije napravili veliki korak ka Igrama u Parizu! Slede nove borbe u dalekoj Kanadi

06.06.2024

08:47

0

Autor: D. N.

Najefikasniji je bio Dražen Luburić sa 18 poena

Odbojkaši Srbije napravili veliki korak ka Igrama u Parizu! Slede nove borbe u dalekoj Kanadi
Dražen Luburić - Copyright MN Press

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 26:24) u prvom meču drugog vikenda Lige nacija u Otavi. Srpski tim je ovom pobedom osvojio važne bodove za rang listu FIVB u borbi za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Najefikasniji je bio Dražen Luburić sa 18 poena, Marko Ivović je osvojio 12, a Pavle Perić 11.

- Izabranici Igora Kolakovića su pružili najbolju partiju u ovogodišnjoj Ligi nacija i maksimalno porazili jednog od direktnih konkurenata za plasman na Olimpijske igre. Igrala je Srbija od početka do kraja angažovano i kvalitetno, što je uz večeras odličan servis moralo da donese pobedu.

OSSRB
 

Prva dva seta je Srbija ubedljivo rešila u svoju korist, da bi u trećem Holanđani vodili tokom čitavog seta. U finišu je bilo 23:20, ali Pavle Perić je ubitačnim servisima preokrenu rezultat i doneo Srbiji prvu meč loptu (24:23). Nije je Srbija iskoristila, ali jeste drugu za konačnih 26:24 i 3:0, odnosno trijumf vredan novih 9.09 bodova na rang listi FIVB.

Milorad Kapur, libero Srbije, nije bio u sastavu zbog bolesti - navedeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije.

Naredni meč, naš nacionalni tim će odigrati u subotu, u ranim jutarnjim satima (2.00) po srednjeevropskom vremenu. Protivnik će biti tim Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija će treći meč u Otavi odigrati protiv Argentine u nedelju, 9. juna od 2.00 časa po našem vremenu. Seniori Srbije će poslednju, četvrtu utakmicu odigrati protiv Kanade, domaćina turnira, u noći između nedelje, 9. juna i ponedeljka, 10. juna u ponoć.

U Kanadi još igraju Italija, Francuska i Kuba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike