Najlepša dobrodošlica: Osvajačima medalja na OI danas isplata novčane nagrade

29.07.2021

15:57 >> 16:01

0

Autor: Tanjug

Novčane nagrade izjednačene za ekipne i individualne sportove

Najlepša dobrodošlica: Osvajačima medalja na OI danas isplata novčane nagrade
24sedam/Katarina Mihajlović

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da će Milici Mandić, Tijani Bogdanović i Damiru Mikecu, kao i njihovim trenerima, danas biti isplaćene novčane nagrade zbog osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Za osvajanje zlatne medalje nagrada je 70.000 evra, za srebrnu 60.000 evra, a za bronzanu medalju 50.000 evra.

– Milici, Tijani i Damiru, kao i njihovim trenerima, danas će biti uplaćene novčane nagrade koje im pripadaju kao osvajačima olimpijskih medalja. Za to je ukupno izdvojeno 360.000 evra – naveo je ministar Mali.

On je podsetio da su novčane nagrade sada izjednačene za ekipne i individualne sportove, i da su znatno uvećane u odnosu na prethodne Olimpijske igre u Riju 2016. Godine.

– Želeli smo da povećamo nagrade za osvajače medalje na olimpijskom takmičenju u Tokiju jer i na taj način želimo da im se zahvalimo za sve što su učinili, i što čine za našu zemlju, za to što su nas učinili ponosnima i srećnima i što su najbolji predstavnici Srbije – rekao je ministar Mali.

Dodao je da su osvajači medalja najbolji primer mlađim generacijama koliko je važno baviti se sportom, trenirati, ne odustajati i boriti se za svoj cilj.

Pročitajte još

Mali je istakao da su u Srbiji povećana izdvajanja za sport, te da su sredstava Ministarstva za sport i omladinu aprilskim rebalansom uvećana za 28,5 posto.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi