Onda sam se „raspao“ i udarilo me je: Mikec otkrio najemotivniji trenutak na OI

29.07.2021

08:01 >> 09:53

0

Autor: Adam Štulić

Srpski strelac pričao detalje iz olimpijskog sela

Onda sam se „raspao“ i udarilo me je: Mikec otkrio najemotivniji trenutak na OI
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Tokiju doneo je Damir Mikec. Iskusni strelac osvojio je srebro u Japanu, a prilikom dočeka u Beogradu otkrio je najemotivniji trenutak koji je doživeo na OI.

– Prošlo je proglašenje i ceremonija. Krenu mi suze, pa stanu, ne znam šta se dešava. Pa sam svestan… Onog momenata kada sam ušao u selo i kada su me ispred zgrade sačekale kolege i krenuli da skaču, aplaudiraju i viču moje ime… Onda sam se skroz „raspao“ i onda me je udarilo… To je ono što vredi, prava sportska porodica. Svi tu dišemo jedan za drugog i podržavamo se svim srcem. Uverio sam se da su bili srećni kao da su oni osvojili medalju, što sam im i poželeo – rekao je Mikec i u dahu nastavio da priča o timskom duhu srpskih sportista u Tokiju.

– Skupili smo se svi da podržimo Micu, bila je uzavrela atmosfera, bilo je i šaljivih komentara, sve sam joj prepričavao. Žalila je što ne može da bude na dva mesta u isto vreme. I na meču i da vidi kako je to sve izgledalo… Drago nam je da se naša Mica po drugi put okitila zlatom.

Priznao je Mikec da još nije svestan da je olimpijska medalja oko njegovog vrata.

– Mojim koleginicama Tijani i Milici je ovo postalo normalno, ja sam se prvi put oprobrao i dobio čast da nosim ovako nešto veličanstveno. Srce mi je puno, ova medalja je jedina koja mi je nedostajala. Počastvovan sam što sam u mom sportu uspeo da prikupim medalje sa svih borilišta i čast mi je biti deo jednog ovakvog sporta, koji donosi olimpijske medalje od Seula 1988. uz malu pauzicu u Riju – rekao je Damir i dodao da Srbija ima još kvalitetnih strelaca koji su ostali u Tokiju.

– Bodrimo ih i želimo da se poveća naša brojka medalja. Ostaje malo gorak utisak i to mi je malo pokvarilo celo slavlje, četvrto mesto u miksu sa Zoranom Arunović. Bili smo blizu, to je možda čovekovo prokletstvo, što hoće uvek više, želeo sam još jednu medalju, ali nadam se da ću za koji dan shvatiti koliko je ovo veliko i da će mi dati vetar u leđa za dalje, za naredni olimpijski ciklus. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz.

Damirov trener, brat Goran, nije krio sreću zbog ostvarenog rezultata.

– Damir je ispunio sve zadatke koje smo zacrtali. Bila je problematična sezona zbog odlaganja velikog takmičenja, bilo je naporno, ali čestitao bih mu na ogromnom trudu i energiji. Još ne možemo da vidimo koliko je velika medalja koju je osvojio – ispričao je Goran Mikec, otkrivši kako izgleda saradnja s bratom.

– Uspeli smo da razgraničimo. Prvenstveno smo braća, pa tek onda sarađujemo na sportskom planu. Ako se postave granice to može, malo se pritegne kad treba, isto tako i popusti. Očigledno daje rezultate. Videćemo, treba da analiziramo celu situaciju, da se odmorimo i da se prave pripreme za novi olimpijski ciklus, koji je kraći za godinu dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike