Mica još ne veruje da je dvostruka olimpijska šampionka: Nosiću s ponosom tu titulu

29.07.2021

08:27 >> 08:48

0

Autor: Adam Štulić

Carica Milica je emotivno i ne skidajući prepoznatljiv osmeh s lica prepričavala doživljaje iz Tokija

Mica još ne veruje da je dvostruka olimpijska šampionka: Nosiću s ponosom tu titulu
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Najbolja srpska sportistkinja svih vremena Milica Mandić donela je u četvrtak ujutru drugo olimpijsko zlato u Srbiju. Carica Milica je emotivno i ne skidajući prepoznatljiv osmeh s lica prepričavala doživljaje iz Tokija, a pošto se zahvalila svima na podršci ponovila je kako joj je cela ova situacija toliko poznata, a u isto vreme i strana.

– Tako sam se i osećala na OI, niko nikada u našem sportu nije posle devet godina osvojio još jedno zlato. Znali smo za šta smo spremni, imali smo veru u sebe. Pritisak je bio tu, ali smo naučili da se borimo s njim. Emocije se još nisu slegle, ja ne mogu da verujem da sam nosilac dva olimpijska zlata, nerealno mi zvuči kada to sama sebi kažem. Ima vremena da se naviknem na tu titulu, nosiću je s ponosom.

Mandićeva je istakla kako za srpske sportiste nema veće časti od predstavljanja države na bilo kom takmičenju.

– Olimpijske igre su posebne što se tiče toga. Osetiti olimpijski duh i biti sa celom reprezentacijom, da li je to vaterpolo, tenis, odbojka, košarka… Jednostavno, kada ste u istoj zgradi i kada se vidite na svakih pola sata, osetite energiju koja vas vuče da budete bolji nego što mislite da možete – kazala je Mica i otkrila za čime jedino žali.

– Žao mi je što zbog cele situacije nismo mogli da ispratimo jedni druge na borilištima, to je uvek bilo vetar u leđa. Barem meni, kada navijamo za druge, osnaži taj dan za trening i dodatno motiviše za takmičenje. Ceo osećaj u selu je bio izvanredan. Saznanje da je Damir prvi osvojio medalju, posle se Tića borila za bronzu. Sve je lepo krenulo i želim im svima da se u tom nizu nastavi. Čestitam ovom prilikom i basketašima na osvojenoj bronzanoj medalji – kazala je Milica Mandić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike