Emocije su izbijale iz svake reči Tijane Bogdanović: Mica je legenda i to će zauvek ostati

29.07.2021

08:47

0

Autor: Adam Štulić

Mlada reprezentativka Srbije u tekvondou osvojila svoju drugu medalju na OI

Emocije su izbijale iz svake reči Tijane Bogdanović: Mica je legenda i to će zauvek ostati
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Drugo učešče na Olimpijskim igrama i druga medalja u kolekciji Tijane Bogdanović. Posle srebra u Riju, mlada reprezentativka Srbije u tekvondou osvojia je bronzu u Tokiju, a prilikom povratka u Beograd priznala je da je svesna uspeha koji je postigla.

– Kada smo kretali znali smo gde idemo, znali smo težinu i veličinu turnira. Svesna sam rezultata koji smo napravili i zaista sam zadovoljna bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu svakako da mi se ceo svet srušio, ali imala sam vremena da se isplačem i da kažem sebi da nije kraj i da ću se boriti. Drago mi je da imam dve medalje sa dva učešća OI. Zadovoljna sam i srećna zbog mog uspeha.

Tića je iskoristila priliku da iznese niz komplimenata na račun dvostruke olimpijske šampionke Milice Mandić.

– Kada je Milica osvojila prvo zlato, to je za sve nas bilo nešto izvanredno, preveliko. Sada je to uspela da ponovi i samo je potvrdila da je legenda u našem sportu i da će to zauvek ostati. Nama mlađima je postavila visoke ciljeve, žao mi je što Mica više neće biti sa mnom na turnirima, ali sam sigurna da će biti s nama na treninzima, da će nas podržavati. Uz nju sam odrasla, s njom sam prošla razvojni put. Svaku medalju koju je osvojila je zaslužila, presrećna sam zbog nje i što smo kao tim uspeli da osvojimo dve medalje, do kojih nas je doveo naš trener Gale.

Osvajač prve medalje za Srbiju u Tokiju Damir Mikec otkrio je da mu je selektor tekvodno tima Dragan Jović poslao poruku posle uspeha u kojoj mu je, uz čestitku, rekao i da je tim uspehom pogurao njegove devojke.

– Džabe nam sve medalje, ako nemamo s kim da ih podelimo. U svoj mojoj tuzi kada sam izgubila prvi meč, dobili smo vest da je Damir ušao u finale i obezbedio medalju. Mene je to poguralo, dalo mi vetar u leđa. Toliko sam bila srećna zbog njega. Jedni druge možemo da motivišemo, biti član olimpijskog tima Srbije za mene je velika čast i privilegija. Zahvalna sam na tome – kazala je Tijana i dodala da njena medalja ima posebnu posvetu.

– U ime mog tima, moju medalju smo hteli da posvetimo Damiru Štajneru, direktoru Olimpijskog komiteta, koji, nažalost, ovoga puta nije mogao da bude s nama zbog saobraćajne nesreće. Dobro se oporavlja i nadam se da mu bar malo znači naša medalja – rekla je Tijana Bogdanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike