Gale otkrio tajnu nestvarnog uspeha: Sa vrednim devojkama i nekoliko zaluđenika imate šansu da probijete zid

29.07.2021

09:12

0

Autor: Adam Štulić

Selektor tekvondo tima osvojio četiri medalje u tri olimpijska ciklusa

Gale otkrio tajnu nestvarnog uspeha: Sa vrednim devojkama i nekoliko zaluđenika imate šansu da probijete zid
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ni mnogo bogatije zemlje ne mogu da se pohvale uspehom koji je ostvario tekvodno tim Srbije. Na čelu sa selektorom Draganom Jovićem, Milica Mandić i Tijana Bogdanović donele su četiri olimpijske medalje našoj zemlji u tri olimpijska ciklusa.

Kako? Na konferenciji pilikom povratka tima iz Tokija, otkrio je popularni Gale.

– Ako imate dobar tim oko sebe, državu koja podržava sport i savez koji brine o sportistima, ako imate devojke koje su talentovane i vredne i nekoliko zaluđenika kao što sam ja i ljudi oko mene, stvarno imate šansu da probijete zid i osvojite četiri medalje. To sam dokazao ja, a mislim da će posle mene niz nastaviti novi naraštaji. Njih dve jesu predvodnice našeg sporta, ali imamo sjajne kadete, juniore i verujem da ćemo u Los Anđelesu biti u novom izdanju, ali sa jednako uspešnim takmičarima – kazao je Jović i dodao:

– Ovo je bio najveći cilj u mojoj trenerskoj karijeri, četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je neverovatan uspeh za bilo koga u bilo kom sportu. Hteli smo i iz drugog puta da ubodemo dve medalje, nismo uspeli, bila je treća sreća. Računali smo da imamo šansu, iako nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju.

Gale je posebno bravo uputio mladoj Tijani Bogdanović.

– Lako je pričati kada imamo dva zlata, ali srebro i bronza nije to… Pred Tijanom je još jedan ili dva olimpijska ciklusa. Biti drugi uvek po pažnji, po rezultatima, nije lako… Želim da je podržim, jer je i ona bila vetar u leđa Milici i pomagala na celom našem putu. Ona će tek da pokaže… – istakao je Dragan Jović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike