Slovenija na nogama, legenda se oprašta! Luka je popularniji, ali Pero je voljen!

21.03.2024

12:43

0

Autor: A. S.

Jednoj eri se bliži kraj

Slovenija na nogama, legenda se oprašta! Luka je popularniji, ali Pero je voljen!
Peter Prevc - Copyright Profimedia

Slovenija se može pohvaliti da je sportska nacija, ali iako je godinama u evropskom i svetskom vrhu u košarci i ima jednog od najboljih košarkaša današnjice, Luku Dončića, Slovenci žive za zimske sportove.

Pretposlednji vikend u martu je njihov mesec, kada se na prelepoj i velelepnoj letaonici Planica, održava finalno takmičenje u ski letovima. Tada se u Sloveniji vreme zaustavi, navijači ne dišu, najvažnije je šta će njihovi favoriti učiniti, a ima ih mnogo.

Kroz istoriju ski skokova, uvek je bilo nekog Slovenca u vrhu, godinama je porodica Prevc ta koja daje ono najbolje ovom sportu, a sada će onaj najstariji među njima da se penzioniše.

Peter je kraj najavio nešto ranije, ali niko se nije nadao da će i taj dan doći tako brzo.

 

 

U današnjim kvalifikacijama, obezbedio je učešće na svoj poslednji let u profesionalnoj karijeri, a ko zna, možda se i 33-godišnji Slovenac predomisli.

Rjoju Kobajaši je trijumfovao u kvalifikacijama, ali i danas, kao i tokom vikenda, u Kranjskoj Gori, niko neće gledati šta se dešava, jer će se sa velikom euforijom čekati na Peterov skok.

Biće to kraj jedne velike karijere i to na njegovoj Planici. Mnogi Slovenci su se opraštali, možda su nečije priče bile interesantnije i dirljivije, ali Slovenija nije imala kompletnijeg sportistu od njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike