Ko je šampion za kojim se tragalo u Maleziji, pa pronađen mrtav? Nakon afere i razvoda sa koleginicom, sreću tražio na istoku, ali....

10.03.2023

18:01

0

Autor: A. S.

Nažalost, loše vesti su stigle danas iz Češke

Ko je šampion za kojim se tragalo u Maleziji, pa pronađen mrtav? Nakon afere i razvoda sa koleginicom, sreću tražio na istoku, ali....
Copyright Profimedia

Ranije danas tragične vesti iz sveta zimskih sportova obišle su planetu, Čeh Antonin Hajek je pronađen mrtav, nakon višemesečne potrage, a detalji nisu poznati.

36-godišnji sportista poslednje mesece svog života proveo je daleko od očiju javnosti, ali i od porodice i najbližih. Tokom jeseni je odlučio da napusti domovinu, a danas je tamoški sportski savez obelodanio da je mrtav.

Šta je prethodilo smrti, kako je nestao u Maleziji i koliko su povrede sputavale njegovu karijeru

Nestanak Antonina Hajeka prijavljen je tokom jeseni, prošle godine. Porodica i najbliži su tragali za njim, a potom se uključila i češka policija.

- Potraga još traje. Čovek do tada nije davao nikakve znake života - rekla je tada Adela Fialova, portparolka lista Blesk.

Potom su stigle informacije da je u oktobru viđen u Maleziji. Lokalne službe su dobile fotografiju i upit o nestalom Čehu, pa je pokrenuta potraga i u ovoj državi, međutim, daljih tragova nije bilo, kao ni povratnih informacija.

A, prema navodima čeških medija, Hajek je imao brojnih problema pre povlačenja u ilegalu. Nakon što je završio skakačku karijeru 2015. godine, postao je trener u reprezentaciji svoje zemlje, a ubrzo se i oženio.

 

 

Međutim, dani sreće u braku su prošli, navodno je došlo do afere i prevare, pa i razvoda od supruge Veronike, koja je inače fizioterapeut reprezentacije Češke.

Nakon razvoda, Hajek je rešio da se povuče u ilegalu, a Veronika je bila na udaru brojnih glasina o njegovom nestanku.

Nije lako… Napada je sve više. Prvo sam saznala za njegovu prevaru, onda je usledio raskid i sada ovo. Ovo je iscrpljujuće - navodi ona.

Uzrok i datum smrti nisu poznati.

Jedan od najboljih čeških skakača, bio je naročito uspešan u ski letovima, ali tokom karijere, pratio ga je i veliki broj padova.

2008. godine je u saobraćajnoj nesreći jedva preživeo i bio čak četiri meseca u invalidskim kolicima. Tada mu nisu predviđali da će ikada ponovo hodati, ali je uspeo da se oporavi i stane na noge. Već u decembru naredne godine, ponovo je skakao i kroz Kontinental kup stigao do najvišeg ranga.

Ali, od povratka, jedan od najtalentovanijih sportista Češke nije uspeo da dostigne ono što su mu predviđali.

Brojne padovi i nesigurnost sa kojom se borio uticali su na povrede, pa je dosta vremena provodio i van zaletišta.

Zauvek će ostati upamćen po skoku od 236 metara na kultnoj Planici, koji je u tom trenutku bio treći rekord letaonice, ikada.

Nažalost, četiri godine kasnije je doživeo novi pad. Na domaćem terenu, pri doskoku je ostao bez skije, pa nije uspeo da kontroliše skok i završio je u zaštitnoj ogradi. Ostao je bez svesti, kasnije je potvrdio da nije došlo do povrede, ali je ovaj pad ostavio traga na njemu.

Više nije bio isti, a ubrzo je i završio karijeru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike