Ivana Španović izgledom oduzima dah: Niko ne mora da zna šta se dešava u našim glavama, imam još dva neispunjena sna! (FOTO, VIDEO)

30.01.2024

15:17

0

Najbolja atletičarka u istoriji Srbije za 24sedam kaže da ne bi menjala nijedan segment svoje karijere

Ivana Španović izgledom oduzima dah: Niko ne mora da zna šta se dešava u našim glavama,  imam još dva neispunjena sna! (FOTO, VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Atletski savez Srbije proglasio je i nagradio najbolje u 2023. godini, a u konkurenciji atletičarki nije bilo nikakve dileme. To je Ivana Španović.

Najbolju atletičarku Srbije, (ovoga puta u izuzetno elegenantnom izdanju, a ne u opremi kako smo navikli) svih vremena za početak pitamo šta bi pre 15-ak godina rekla nekome ko bi je proglasio najboljom u istoriji srpske kraljice sportova.

- Baš sam se raznežila kad sam to čula. Pa dobro, mislim to što se u našim glavama odvija ne mora niko da zna. Ja sam se krišom nadala da ću nešto uspeti u mojoj atletskoj misiji i mogu da kažem da sam na 95 odsto, u stvari lažem, na 90 odsto ostvarenog. Ostale su mi još dve stvari koje priželjkujem da se dese, ali i da se ne dese, način na koji se odvijala cela moja karijera je kao iz filma i apsolutno ne bih ni jedan segment menjala - kaže Ivana za 24sedam.

Kad smo kod toga "ako se ne desi", navijači bi sad rekli "ma daj, skačeš ceo život toliko, šta ti teško još jednom, pa da uzmeš to zlato".

- A dobro, da. Ovo će defintivno biti moje poslednje Olimpijske igre i to me pomalo čini i tužnom, ali i srećnom jer mislim da ih dočekujem u najboljem mogućem trenutku. U najboljim godinama... U jednom momentu sam počela da se plašim svojih godina jer sam mislila da počinjem da dostižem neki svoj limit u tom smislu da ne znam kako će telo moći dalje. Ali pošto je naša zakletva uvek bila da ne idemo preko toga što telo može, počeli smo da doziramo. Ja sam počela da primećujem razlike, Goran da prilagođava treninge i sve ostalo. Brzo i lako smo uklopili korak sa svim tim promenama i nekako sam samo prevazišla taj problem sa godinama. I onda sve ostalo što je došlo je bilo još slađe. Ove godine, ovo iskustvo i sve ono što sam prošla ne bih nikada menjala, da sam ponovo mlađa.

 

 

Vraćamo se na one procente prethodno pomenute. Pretpostavljamo da će olimpijsko zlato dobaciti do 95 odsto ostvarenih ciljeva. Šta je onda to što nedostaje do 100 odsto?

- Stotka... Ostalo je da budem olimpijska prvakinja, s tim bih zaokružila sve titule, i onda bi ostalo na tome da bi mi nedostajao jedino svetski rekord iz dvorane od 7.37.

Prve Igre na kojima je Ivana učestvovala bile su u Pekingu, poslednje će biti u Parizu, sve nešto na slovo "P". Pa da završimo Pobedom na Olimpijskim igrama ove godine...

- Može! Slažem se! Bože zdravlja, samo to - kaže nam naša šampionka koja je izabrala odevnu kombinaciju koje se ne bi postideli ni u najprestižnijim modnim časopisima.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike