Ko se bavi sportom i nema ambiciju da bude šampion, ne treba ni da se pojavi! Mitrović predvodi delfine na EP i obećava maksimum za Srbiju!

02.01.2024

07:01

0

Autor: A. S.

Novi sastav, ambicije kao i uvek - šampionske

Ko se bavi sportom i nema ambiciju da bude šampion, ne treba ni da se pojavi! Mitrović predvodi delfine na EP i obećava maksimum za Srbiju!
Branislav Mitrović - Copyright MN Press

Dugo se tražilo rešenje, nakon što je došlo do nemira u Izraelu, gde će se održati Evropsko prvenstvo za vaterpoliste. Čak se spekulisalo da se uopšte neće ni igrati, pa su pojedini timovi, koji nisu obezbedili vizu za Olimpijske igre, strahovali, među njima bila je i Srbija.

Ipak, obelodanjeno je da će se šampionat održati od četvrtog do 16. januara u Zagrebu i Dubrovniku, pa Srbija finišira pripreme za prvo veliko takmičenje u novoj godini, a selektor Uroš Stevanović je već objavio i spisak igrača na koje računa.

Među njima je, kao i ranijih godina, iskusni golman Branislav Mitrović. Rođeni Novosađanin u četvrtoj deceniji juriša poput mladića i mlade saigrače dodatno motiviše.

- Ove zime cilj je definitivno olimpijska viza, a ambicije su uvek najviše. Ko se bavi sportom i nema ambiciju da bude šampion, ne treba ni da se pojavi - rekao je Branislav Mitrović i podsetio da nakon Evropskog, sledi i Svetsko prvenstvo, koje će se u februaru održati u Kataru.

- Specifično je sve ovo, dva velika takmičenja u kratkom periodu i puno utakmica. To dovodi do povreda igrača, nas nisu mimoišle. Nije bilo dovoljno vremena a oporavak, vučemo povrede, malo i bolesti, ali smo, ipak, dobro radili. I to mi se sviđa. Mislim da smo napravili iskorak u odnosu na prošlo leto što se tiče građenja i usavršavanja igre. Ne želim ništa da obećavam, ali sve ovo izgleda dobro.

U odnosu na ranije sezone, sistem takmičenja je promenjen, pa su delfini zbog devetog mesta na kontinentalnom šampionatu igranom u Splitu 2022. godine sada smešteni u drugu diviziju. pa ih nakon grupne faze, očekuje i osmina finala.

- Sistem je drugačiji, grupu treba odraditi i onda od osmine finala ulazimo u jake utakmice. One su nekada možda bile lake, ali više ih nema ni u osini finala. Treba da se fokusiramo na taj meč - naveo je Mitrović krajem decembra i dodao:

- Za nas nije dobro što uopšte dolazimo u situaciju da igramo osminu finala, više nema ni lakih rivala u četvrtfinalu, što smo imali godinama. Sve to nam otežava put, ali tako je kako je.

U prirodi srpskih vaterpolista nikada nije bilo kalkulisanje, a neće ga biti ni sada u grupnoj fazi, gde su rivali Nemačka, Malta i Izrael, kako bi u osmini finala imali "lakšeg" rivala.

- Nema ovde mnogo  momaka koji imaju velike u uspehe iza sebe, tako da nema ni razmišljanja o kalkulisanju. Daćemo maksimum za našu zemlju - istakao je Branislav Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike