Pistorijus pušten iz zatvora! Majka ubijene Rive: Nikada neće biti pravde!

05.01.2024

09:09

0

Autor: 24sedam

Kretanje bivšeg paraolimpijca biće strogo kontrolisano

Pistorijus pušten iz zatvora! Majka ubijene Rive: Nikada neće biti pravde!
Copyright Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe, File

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus (37) pušten je na uslovnu slobodu posle skoro 11 godina provedenih u zatvoru u Južnoafričkoj republici, u kojem je služio kaznu zbog ubistva svoje devojke Rive Stinkamp.

Biće van zatvora sve dok mu ne istekne kazna 2029. godine, ali će biti strogo kontrolisan.Određen broj sati tokom dana moraće da provede u svojoj kući, zabranjeno mu je da konzumira alkohol, kao i da razgovara sa novinarima.

Podsetimo, Stinkamp je ubijena 2013. godine s više metaka, pošto je Pistorijus pucao u nju kroz staklo tuš-kabine, misleći da je u pitanju provalnik.

Majka ubijene, Džun Stinkamp je saopštila da su od početka upoznati s tim da je puštanje na uslovnu slobodu deo južnoafričkog pravnog sistema. Ona je istakla da uslovi pod kojima izlazi na slobodu jasno pokazuju da se rodno zasnovano nasilje uzima za ozbiljno.

- Da li će biti pravde za Rivu? Da li je Oskar odslužio dovoljno? Nikada neće biti pravde za vaše voljene koji se neće vratiti i nijedna zatvorska kazna neće Rivu vratiti nazad. Mi koji smo ostali posle nje, mi smo ti koji služimo doživotnu kaznu - rekla je Džun Stinkamp.

Tanjug/AP Photo/Schalk van Zuydam, File
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike