Grci oslobodili hrvatske huligane! Šta će biti sa ubistvom navijača AEK-a?

10.12.2023

13:16

0

Autor: A. S.

Istraga i dalje nije dala brojne odgovore

Grci oslobodili hrvatske huligane! Šta će biti sa ubistvom navijača AEK-a?
Uhapšeni huligani u Atini - Copyright Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Grčka policija je oslobodila 30 navijača zagrebačkog Dinama, koji su učestvovali u neredima u Atini, uoči utakmice AEK-a i Dinama, kada je stradao grčki navijač Mihalis Kacuris.

Kako je bilo i najavljeno, njih 30, od oko stotinak uhapšenih, pušteno je iz atinskog zatvora i deportovano iz Grčke. Njima je izrečena zabrana ulaska u zemlju, nakon što su proveli u zatvoru četiri meseca, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu navijača.

Kako nije bilo dovoljno dokaza da su izvršili ubistvo, oni su pušteni na slobodu, a tom prilikom su platili i kaznu od hiljadu evra.

Podsetimo, neredi i tuča među navijačima nastupila je uoči kvalifikacionog meča za Ligu šampiona, kada je Kacuris zadobio smrtonosni ubod. Dugo je trajala istraga, došlo se do saznanja da je kobni ubod zadao navijač Panatinaikosa, a kasnije se čak govorilo i o tome da je 29-godišnjeg mladića ubio jedan od navijača AEK-a.

Bed blu bojsi su učestvovali u čitavom metežu, pa preostali navijači čekaju da budu oslobođeni. Protiv njih je podignuta optužnica i to za izazivanje nasilja i nanošenje telesnih povreda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike