Delfini se naljutili posle poraza od Nemačke! Potopljen je prvak sveta!

21.12.2023

00:44

0

Autor: G. F.

Srbija bolja od Mađarske posle izvođenja peteraca

Delfini se naljutili posle poraza od Nemačke! Potopljen je prvak sveta!
Vaterpolo reprezentacija Srbije - Copyright Profimedia

Vaterpolisti Srbije savladali su Mađarsku u Budimpešti sa 16:14 posle peteraca (4:3, 1:3, 2:2, 5:4 - 4:2) u trećem kolu E-ON kupa u Budimpešti. U prvom kolu poraženi su od Nemačke, a u drugom bili bolji od Rumunije.

Jeste selektor Mađarska Žolt Varga odmarao jake adute ali kada se zna ko je sve od Srba ostao kod kuće bio je to duel potpuno ravnopravnih rivala.U borbenoj utakmici, odličnoj za gledanje, sa jakim tempom, Srbija se isprsila, odličnom igrom povela 4:1 ali se Madjari nisu predavali. Vratili su se u igru a pred veliki odmor prelepim golom Buriana poveli 6:5.

I tada je počela igra u kojoj je Stevanovićev sastav stalno jurio razliku. Domaćn je imao gol-dva prednosti, 9:7, 10:8, 11:9, 12:10 ali ni jednog trenutka nije bilo panike u gostujućem taboru. Raspoloženi Mandić koji se pridružio raspucanom Strahinji Rašoviću, je smanjio 54 sekunde pre kraja. Krenuli su Mađari u napad, Lukić je osvojio loptu i Srbija je dobila 28 sekundi za izjednačenje. Odlična akcija je rezultirala golom Viktora Rašovića sa za njega neuobičajene leve strane. Ostale su još dve sekunde, vrlo dobri Filipović nije mogao da bude ugrožen.

Srbija je nagrađena za veliku borbenost do kraja. Da je malo bolje bilo sa igračem više (12-4), Madjari bi ranije pali. Ali i domaćin je škripao (13-4, jednom bez uspeha i sa dva igrača više), Srbija je tu delovala vrlo dobro. Pobeda protiv Mađara uvek prija, svetski prvak je svetski prvak i sigurno mu nije drago da pred svojom publikom bude poražen

Naredni meč Srbija igra od 17.30 sati protiv Španije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike