Tragedija u Švedskoj: Mlada maratonka izvršila samoubistvo! Njena poslednja poruka ledi krv u žilama (FOTO)

23.11.2023

10:23

0

Autor: D. P.

Tužno baš

Tragedija u Švedskoj: Mlada maratonka izvršila samoubistvo! Njena poslednja poruka ledi krv u žilama (FOTO)
In memoriam: Emilia Brangenfald - Copyright printscreen

Emilia Brangefald je prošle godine osvojila zlato i bronzu na SP u planinskom trčnju, a danas je sve u Švedskoj šokirala vest da nije više među živima.

Supertalentovana atletičarka, pobednica nekoliko maratonskih trka oduzela je život sebi u 21. godini.

Niko ne zna tačne razloge za ovakvu tragičnu odluku.

Poznavaoci tvrde da se nekoliko poslednjih meseci osećala loše fizički i psihički, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da pomišlja na najgore.

Brangefaldova je pokazala potencijal osvojivši zlatnu medalju u Genarpu sa 20 godina. Nakon toga osvojila je bronzu na SP u Čijang Maju na Tajlandu, da bi ovog leta zauzela peto mesto na SP u Insbruku. 

 

 

- Tragično. Teško pronalazim reči. Emilia Brangefald je bila perspektivna trkačica u svojoj omiljenoj disciplini.  Ali sada je takav talenat nestao - rekla je Kajsa Bergkvist iz Atletskog saveza Švdeske.

Maratonka se u svojoj poslednjoj objavi na Instagramu požalila da joj se telo ugasilo

- Prošlo je dosta vremena otkako sam nešto objavila ovde. I to zato što se od kraja jula moje telo ugasilo. Nisam mogao ništa da treniram zbog izuzetno visokog otkucaja srca (120-150) samo dok stojim. Samo šetnja je trenutno bolna istina. Bila sam u bolnici i posetila lekara preko 20 puta, ali svaki pojedinačni test krvi/ekg/ciklus je dobar. I dalje je moje telo pod velikim stresom iako sam mu dala toliko pažnje proteklih meseci - pisala je maratonka 4. novembra i dodala još sledeće:

printscreen
Emilia Bragenfald

- Možda je bilo previše za devojku od 21 godinu da trči Transvulcania 48k i VMTRC 45k za manje od mesec dana između ove dve trke. Veoma sam tužna jer trčanje i trening mnogo mi znače. Ali sada je teško živeti i normalnim životom. Prošlog meseca sam provela više sati u krevetu nego na nogama. Možda ću se jednog dana vratiti. Ili neću. Nadam se da će se moje telo oporaviti od ovoga.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike