Bomba kakvu srpski rukomet ne pamti! Najbolji u Evropi se vratio u zemlju, oblači crveno-beli dres!

18.10.2023

22:23

0

Autor: P.K.

Izrastao u najvećeg talenta ne samo Srbije, nego i Evrope

Bomba kakvu srpski rukomet ne pamti! Najbolji u Evropi se vratio u zemlju, oblači crveno-beli dres!
Dodić u dresu reprezentacije - Copyright MN Press

Srpski rukomet godinama ne pamti ovakav transfer! Stefan Dodić postaje novi igrač Vojvodine! Prošlogodišnji šampioni Srbije i osvajač evropskog trofeja uspešno je započeo sezonu u Ligi Evrope pobedom nad Alkaloidom u Skoplju. Očigledno je da im je i ovde cilj osvajanje trofeja.

Dodić je i dalje pod ugovorom sa poljskim Kjelceom, koji ga je do sada slao na pozajmice u Zagreb i Celje, gde je igrao Ligu šampiona. Nakon što nije bio deo sastava slovenačkog tima na početku sezone, odlučio je da promeni sredinu i pridruži se ekipi "Slane Bare".

Dvadesetogodišnji srednji bek se vraća srpskom rukometu posle šest godina, a u međuvremenu je postao najveći biser ne samo srpskog, već i evropskog rukometa. Bio je MVP Evropskog prvenstva za juniore 2022. godine.

Nakon samo tri meseca provedena u Celju, gde ga je trenirao Alem Toskić, Dodić je odlučio da napusti klub jer nije uspeo da se nametnei.

Iako nije službeno potvrđeno, imao je i dosta problema sa povredom zbog koje nije igrao na U20 Evropskom prvenstvu, gde je Srbija zauzela četvrto mesto. Tokom karijere igrao je za Metalurg, Vardar, Kjelce, Zagreb i Celje. Sada će se pridružiti ekipi u Novom Sadu, gde će se takmičiti za poziciju srednjeg beka, pre svega sa beloruskim veteranom Barisom Puhovskim, ali i Brankom Tomićem i Simom Šijanom.

Sa crveno-belima će braniti trofeje u Kupu i prvenstvu Srbije, a u Ligi Evrope će pokušati da pomogne timu da prođe grupu u kojoj su Alkaloid, Silkenborg i Logronjo La Rioha. Vojvodina je ove godine već osigurala jednog standardnog reprezentativca Srbije pošto se Vukašin Vorkapić vratio u srpski rukomet iz Francuske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike