Njukasl se konačno oglasio o velikoj aferi: Igrač je zavisnik, sarađuje sa tužilaštvom, ima našu punu podršku

18.10.2023

17:49

0

Autor: P.K.

Agent priznaje da je zavisnik i da je u šoku

Njukasl se konačno oglasio o velikoj aferi: Igrač je zavisnik, sarađuje sa tužilaštvom, ima našu punu podršku
Sandro Tonali - Copyright Profimedia

Zaista težak i veliki skandal potresa italijanski fudbal, pošto je više fudbalera optuženo za klađenje. I ne samo to, neki od njih su optuženi da su se čak kladili na mečeve u kojima su igrali, što je krivično delo.

Među njima je i Sandro Tonali, igrač koji je ovog leta došao u Njukasl za 60 miliona evra i kome sada preti suspenzija.

I Tonali i Nikolo Zaniolo iz Aston Vile nisu igrali za Italiju sada jer su poslati kući nakon što ih je policija ispitala. Među njima je i Nikolo Fađoli iz Juventusa, koji je dobio 12-mesečnu "diskvalifikaciju", od čega će pet biti uslovno. On je kažnjen sa 12.500 evra i treba da ide na lečenje za odvikavanje od klađenja.

Sada se konačno oglasio i Njukasl:

- Njukasl junajted može da potvrdi da je Sandro Tonali predmet istrage italijanskog tužilaštva i Fudbalskog saveza Italije u vezi sa nelegalnim klađenjem. Sandro apsolutno sarađuje sa istragom i nastaviće da sarađuje sa svim relevantnim vlastima. On i njegova porodica će nastaviti da dobijaju punu podršku kluba. Zato što je proces u toku, Sandro i Njukasl ne mogu da ponude bilo kakav drugi komentar u ovom trenutku – navodi se u saopštenju "svraka".

Tonalijev menadžer Đuzepe Riso potvrdio je u utorak da je njegov klijent zavisnik od kockanja.

- Sandro pati od bolesti zavisnosti kada je klađenje u pitanju. Bori sa tim i siguran sam da će pobediti u ovoj teškoj igri. U šoku je, potresen je i tužan je. Nadam se da će mu ovo iskustvo spasiti život, ali i živote mnogih drugih i pomoći onima koji su pali na istu naviku kao i on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike