Predsednik Barse na optužnici! Skoro dve decenije podmićivali sudije, odbrana je za ne poverovati

18.10.2023

18:34

0

Autor: P.K.

Poznati slučaj, ali sada se otišlo korak dalje, nikako ne valja za klub

Predsednik Barse na optužnici! Skoro dve decenije podmićivali sudije, odbrana je za ne poverovati
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Nikako Barselona da dođe do nekog mira. Pošto je prodala deo svoje budućnosti za sadašnje rezultate i osvojila titulu, novi skandal potresa klub! Španski tužioci terete predsednika Đoana Laportu za podmićivanje sudija.

Ovo javnosti nije sasvim nepoznat slučaj, jer je u pitanju dugogodišnji čelnik sudijske komisije i nekadašnji arbitar Hoze Marija Enrikez Negreira.

On je navodno od Barselone, kako tvrdi tvrdi optužnica, dobio 7,3 miliona evra u periodu od 17 godina koliko je obavljao funkciju. Pre toga je pod istragom u vezi sa istim slučajem bio bivši predsednik Barselone Sandro Rosel.

Barselona je isplate obavljala Negreirinim firmama, a on je delegirao "podobne" sudije, zatim je radio na ublažavanju kazni i suspenzija kluba, a pojedini španski mediji navode i da je ugovarao tajne sastanke.

I ne samo to, Negreira je u zamenu za novac davao i instrukcije kako da se fudbaleri ovog kluba ponašaju prema svakom od delegiranih sudija!

Barselona i Laporta nikad nisu negirali da je novac uplaćen, ali su tvrdili da su u pitanju legalne uplate, a ne mito. Klub je tužiocu izneo odranu u kojoj se navodi da su ti saveti pošteno plaćeni! Verovali ili ne!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike