Već godinama najbolji na svetu doživeo neočekivan poraz, pa poručio: Protivnik je nosio sat, nisam mogao da se koncentrišem!

14.10.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Čudna reakcija Magnusa Karlsena nakon duela sa Ališerom Sulejmanovim

Već godinama najbolji na svetu doživeo neočekivan poraz, pa poručio: Protivnik je nosio sat, nisam mogao da se koncentrišem!
Magnus Karlsen - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

Prošlo je punih 17 godina otkako je najbolji svetski šahista Magnus Karlsen pretrpeo poraz u duelu sa rivalom koji ima rejting manji od 2520!

Sada se to desilo čuvenom Norvežaninu u meču protiv malo poznatog Ališera Sulejmanova iz Kazahstana na turniru u Kataru. 

Dovoljno je senzacionalna vest o samom porazu Karlsena, ali njegov komentar poraza je ono što je baš diglo veliku prašinu u javnosti.

- Ne želim da optužujem svog protivnika za bilo šta, bio je neverovatan i zaslužio je pobedu, ali iskreno, čim sam video da moj rival nosi sat na početku, nisam mogao da se koncentrišem - napisao je Karlsen.

 

 

- Očigledno preuzimam odgovornost za svoju nesposobnost da se na pravi način nosim sa tim mislima, ali je takođe neverovatno frustrirajuće videti da organizatori još ne shvataju ozbiljno borbu protiv varanja, da ne bude kašnjenja prenosa, da gledaoci ne šetaju salom sa pametnim telefonima.

Nema dileme da će se sa Karlsenom složiti brojne njegove kolege, ali i da ima onih koji smatraju da se radi samo o jeftinom izgovoru najboljeg šahiste na svetu.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike