24SEDAM RUMA Nove rumske šahovske nade

24.11.2022

18:19

0

Autor: 24sedam

To je bilo prvo zvanično takmičenje najmlađe ženske ekipe u Srbiji

24SEDAM RUMA Nove rumske šahovske nade
chess-6604353_1280 - Copyright Pixabay

2022. godina je proglašena godinom za žene u šahu, to je za Rumu i rumski Šah klub „Brile“ definitivno godina koja je iznedrila novu ekipu i to u ženskoj konkurenciji, koja se takmiči u Drugoj ligi Srbije grupa Vojvodina.

Na Otvorenom ekipnom prvenstvu Vojvodine u šahu za žene za 2022. godine, koje je održano u Senti od 17. do 20. novembra, za rumski klub su igrale: Anja Mitrović (11), učenica Osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović", Milica Dešić (13) učenica OŠ "Dušan Jerković" i Sara Dražić (14), učenica Srednje medicinske škole "Draginja Nikšić", do skoro učenica OŠ "Zmaj Jova Jovanović".

To je bilo prvo zvanično takmičenje najmlađe ženske ekipe u Srbiji, na kome je ona, na najbolji način, ostvarila sve svoje i klupske ciljeve da  u susretima sa najboljim ekipama Vojvodine, stekne dragocena iskustva za naredna takmičenja.

"Sara, Milica i Anja su se istakle, pre svega kulturom, dobrotom, radom, znanjem i velikim srcem. Tako se sjaji i tako se bude velik. Ponosna sam što sam bila njihov kapiten. U susretima sa najboljim ekipama ostvarili smo sve svoje ciljeve. Ime našeg grada smo nosili sa ponosom i upisali se u istoriju na najbolji način", poručila je nakon takmičenja Aleksandra Mitrović.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike