Teške optužbe najboljeg šahiste na svetu: Niman je varao više nego što je priznao!

27.09.2022

12:56

0

Magnus Karlsen izdao saopštenje u kojem osuđuje Amerikanca

Teške optužbe najboljeg šahiste na svetu: Niman je varao više nego što je priznao!
Tan2021-12-10_172749720_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Gambrell

Petostruki svetski šampion u šahu Magnus Karlsen, koga mnogi smatraju najboljim šahistom svih vremena, prvi put je otvoreno optužio američkog šahistu Hansa Nimana da je varao.

U saopštenju, koje je objavio na Tviteru, norveški velemajstor je izjavio da je Niman „varao više - i češće nego što je to javno priznao.

- Frustriran sam. Želim da nastavim da igram šah na najvišem nivou na najboljim događajima. Verujem da je Niman varao više nego što je javno priznao. Takođe verujem da organizatori šahovskih turnira i svi oni kojima je stalo do svetosti igre koju volimo treba da ozbiljno razmotre povećanje bezbednosnih mera i metoda detekcije varanja - napisao je Karlsen na Tviteru u formi saopštenja.

 

 

Niman (19) je negirao spekulacije da je varao u meču protiv Karlsena i optužio je norveškog šahistu da pokušava da mu uništi karijeru.

Američki velemajstor je dva puta priznao da je varao u onlajn meču na platformi chess.com, kada je imao 12 i 16 godina, ali je odlučno negirao da je ikada varao u meču uživo i čak je u šali rekao da je spreman da igra nag kako bi dokazao svoju nevinost.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike