Novi Beograd kreće u novi pohod na krov Evrope! Gocić: Pobeda protiv Steaue je naša obaveza!

26.09.2023

06:54

0

Dvostruki uzastopni vicešampioni Starog kontinenta počinju u utorak takmičenje u Ligi šampiona

Novi Beograd kreće u novi pohod na krov Evrope! Gocić: Pobeda protiv Steaue je naša obaveza!
Živko Gocić - Copyright MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda u utorak od 19 časova i 45 minuta na bazenu SC "11. april" duelom protiv Steaue započinju učešće u novoj sezoni Lige šampiona, a trener ekipe Živko Gocić rekao je da je pobeda protiv rumunskog kluba obavezna.

Novobeograđani su dvostruki uzastopni vicešampioni Starog kontinenta, a ovo im je treća godina zaredom da se takmiče u elitnom klupskom evropskom takmičenju. Ekipa trenera Živka Gocića igraće u A grupi, a osim rumunskog predstavnika rivali Novobeograđanima će biti još italijanska Breša i španski Sabadelj.

Pred start Lige šampiona ekipa Novog Beograda je tokom protekle nedelje odradila mini pripreme u Splitu, zajedno sa ekipom Jadrana.

- Trenutna forma je daleko od onoga čemu mi težimo, ali to nikako ne umanjuje našu obavezu da u meču protiv Steaue zabeležimo pobedu - rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić i potom istakao:

- Mislim da sve osim našeg trijumfa ne bi smelo da dođe u pitanje. I pored činjenice da se nalazimo u ozbiljnom trenažnom procesu, ukoliko budemo pružili maksimum uveren sam da ćemo zabeležiti pobedu. Pozvao bih publiku da dođe na utakmicu, da nas podrži i gleda dobar vaterpolo. Početak je Lige šampiona, to je najbolje što ovaj sport može da pruži, najviši nivo takmičenja i zato se nadam da ćemo imati lepu atsmoferu - rekao je Gocić na konferenciji za medije.

Novi Beograd je u novu sezonu ušao sa znatno izmenjenim sastavom, ali Gocić je zadovoljan kako protiče process uigravanja.

- Ide sve u dobrom smeru. Ono što je dobro je činjenica da su mnogi igrači koji su došli u klub već imali prilike da sarađuju sa mnom. Sa Filipom sam jednu godinu radio kao trener, a da ne pričam koliko dugo smo bili saigrači. Ono što radimo nije nepoznanica ni za jednog novog igrača koji je došao, a ono što je jako važno je da su svi spremni i u konkurenciji za sastav protiv Steaue - zaključio je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović ne krije da je njegova ekipa veliki favorit.

- Ciljevi su jasni i shodno tome mislim da ishod duela sa Steauom ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Ono što je za nas bitnije u ovom trenutku je trenažni proces u kom se nalazimo. Nema sumnje da će na otvaranju sezone u Ligi šampiona svi igrači dati maksimum i videćemo koliko će to biti dovoljno da odgovorimo na sve zahteve trenera Gocića. Ono što nam ostaje je da nastavimo vredno da radimo ka zacrtanom cilju - konstatovao je Filipović i pozvao sve ljubitelje vaterpola da u što većem broju dođu na bazen SC "11. april" i uživaju u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta svih vremena istakao je na kraju veoma pozitivne utiske o novom klubu.

- Meni je zaista zadovoljstvo da dolazim na ovaj bazen. Momci su sjajni, atmosfera je odlična i svi su veoma motivisani. Svaki trening koristimo da se upoznajemo i više uigravamo. Uživanje je raditi u ovako pozitivnoj energiji. Uslovi su, kao što svi već znaju od prvog dana od kada je ovaj klub počeo da postoji, više nego sjajni. Imamo sve preduslove da napravimo dobar rezultat, tako da je sve do nas - konstatovao je Filipović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike