Najvažnije je zdravlje igrača! Gocić morao da brani svoj status zbog slučaja "Jakšić i reprezentacija"

07.03.2023

11:36

0

Autor: A. S.

Nekadašnji kapiten se našao na udaru

Najvažnije je zdravlje igrača! Gocić morao da brani svoj status zbog slučaja "Jakšić i reprezentacija"
Nikola Jakšić - Copyright MN Press

Pred vaterpolo reprezentacijom Srbije narednih dana nalazi se turnir Svetskog kupa u Podgorici, koji će preskočiti kapiten i bek Novog Beograda, Nikola Jakšić.

Ova odluka je mnoge iznenadila, došlo je do komentara iz Vaterpolo saveza Srbije i odgovora Novog Beograda, a potpunu odgovornost na sebe, što Jakšić preskače reprezentativnu akciju, preuzeo je treenr ekipe sa 11. aprila, Živko Gocić.

Legendarni srpski kapiten je na konferenciji za medije rekao da prema srpskom vaterpolu i sportskoj javnosti ima obavezu da govori samo istinu.

- Svetsko prvenstvo početkom jula prošle godine Nikola je završio povređen. Suštinski je bio van bazena sve do 20. septembra, skoro tri meseca, zato što nije bio adekvatno lečen. Kada se priključio timu radio je odvojeno od ekipe, jer nije mogao da koristi loptu. Prvu utakmicu odigrao je 12. oktobra protiv Proletera, potom se posle duela sa Radničkim požalio na bol u ramenu. Ta povreda je upravo uzrokovana kompenzacijom pokreta tim ramenom zbog prethodnih problema sa laktom... Kada se vratio požalio se na veliki umor i rekao je da je nespreman što je savim prirodno. Poštedeli smo ga na par utakmica, a ponovo se povredio na turniru Jadranske lige u Šapcu i to na prvom meču protiv Partizana zbog čega je ponovo 27 dana bio van treninga. A svima nama je na prvom mestu zdravlje igrača, pogotovu reprezentativaca - rekao je Gocić za “Sportski žurnal”.

Gocić je istakao da niko iz Saveza nije zvao kada se Jakšić ponovo povredio, ali da sada njega optužuju, kao bivšeg kapitena koji narušava kult reprezentacije.

- U ekipi imamo ukupno 15 reprezentativaca, od čega devetoricu srpskih – sedam stalnih i dvojicu povremenih... Ne mogu da dozvolim da sa klub čiji sam trener, a samim tim i ja, na bilo koji način dovedemo u negativan kontekst kada je u pitanju srpski vaterpolo i naša reprezentatcija. Ne mogu to nikome da dozvolim, pa ni selektoru. Ja sam Živko Gocić i skoro 20 godina sam proveo u selekcijama Srbije - dodao je Gocić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike