Novi Beograd u finalu Lige šampiona! Penal rulet ovoga puta na strani srpskog šampiona!

01.06.2023

18:56

0

Izabranici Živka Gocića posle peteraca savladali Barselonetu u polufinalu Fajnal ejta u Beogradu

Novi Beograd u finalu Lige šampiona! Penal rulet ovoga puta na strani srpskog šampiona!
Vaterpolisti Novog Beograda - Copyright MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su u polufinalu pobedili ekipu Barselonete 12:10 (1:1, 2:4, 4:1, 1:2 - 2:4) posle boljeg izvođenja peteraca.

Domaći tim je bolje otvorio meč, ali su Mark Larumbe, Felipe Perone, Alberto Munariz i Dušan Matković pogađali jedan za drugim za ekipu iz Španije i tako napravili veliku prednost.

Tokom treće deonice srpski šampion je zaigrao bolje u napadu, najviše preko Duška Pjetlovića, koji je pri kraju pretposlednjeg kvartala uspeo da donese preokret i prednost svom timu od 7:6.

Alberto Munariz je doneo izjednačenje svom timu,dok je Felipe Perone je pogodio za 8:7. Izjednačenje i peterce je Novom Beogradu doneo Angelos Vlahopulos na tri minuta pre kraja.

Tokom izbođenje peteraca Filipović je "začarao" gol domaćeg tima i nakon pogotka Rašovića sigran je bio i Vlahopulos za plasman u finale.

Najbolji u srpskom timu bio je Duško Pijetlović sa dva gola, dok su Strahinja Rašović, Alvaro Granados Ortega, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Angelos Vlahopoulos i Dimitris Skoumpakis dodali po jedan pogodak. U poraženoj ekipi istakao se Alberto Munariz Egana sa tri pogotka.

Novi Beograd će do kontinentalnog trona pokušati da dođe u finalnom meču protiv boljeg iz okršaja u kojem se u četvrtak uveče sastaju moćni Pro Reko i najveće iznenađenje završnog turnira Lige šampiona Vuljagmeni.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike