Gocić promovisan! Legendarni kapiten preuzeo Novi Beograd!

22.06.2022

10:29

0

Još jedan član neverovatne generacije stiže na 11. april

Gocić promovisan! Legendarni kapiten preuzeo Novi Beograd!
IMG-20a91281bdf5b68d4111d0b1c4abf689-V - Copyright 24sedam

Vaterpolo klub Novi Beograd promovisao je novog trenera, te će aktuelnog domaćeg i regionalnog šampiona predvoditi vaterpolo legenda Živko Gocić.

Gocić je nakon osam sezona provedenih u Solnoku, u maju napustio klupu mađarskog tima, te je rešio da odmori, kada je stigla ponuda Novobeograđana.

- Živko Gocić je naš novi trener, poznato ime. Kapiten naše reprezentacije. Kao trener prvak Mađarske, osvajač Evrokupa sa Solnokom. Pravo rešenje, smatramo da s njim možemo do rezultata - kazao je na promociji direktor kluba, Slobodan Soro, te reč dao svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije.

- Hvala rukovodstvu na poverenju. Potrudiću se kao i uvek u karijeri da sve znanje i energiju usmerim na to da klub bude bolji. Sigurno ćemo svi zajedno dati sve da ekipa igra dobro i da ambicije pokušamo da ostvarimo. Najbitnija stvar zbog koje sam došao su ambicije. Uvek idem na pobedu, i kao igrač sam tako radio, tako radim i kao trener, klub ima iste ciljeve i to je ono što nas stavlja u istu ravan. Iluzorno je bilo šta obećavati osim da ćemo dati sve od sebe - kazao je Živko Gocić u prvom obraćanju po preuzimanju ekipe.

Kako je potom kazao Soro, tokom leta ekipa će se pojačati i u bazenu, a trener će biti taj koji će imati konačnu reč.

- Izvesno četiri pojačanja. Čekali smo da rešimo trenera da deifinišemo status igrača koji su u timu. Trener će reći na koga računa ili ne računa. Svi znamo šta nas čeka, znako koliko nam je malo falilo za titulu u Ligi šampiona. nismo u prvom pokušaju došli do cilja. Novi trener, malo izmenjen igrački kadar.

Počelo SP, želim svu sreću reprezentaciji i Saviću.

Igrači su preropterćeni, već dugo se bavimo tom temom. O tome baš mora da se razgovora.
F8, pa SP, pa Svetsku ligu, pa EP. To opterećnje nije normalno. Niko ne pita kako proći kroz sve ti, izbeći povrede. Probaćemo da im damo da odmore kad za to dođe vreme. FINA i LEN moraju da pričaju s nama. Nisu igrači roboti. Borićemo se na sve moguće načine - kazao je Gocić.

Tim sa 11. aprila je nedavno raskinuo saradnju sa trećim trenerom u sezoni, legendarnim Igorom Milanovićem, koji je stigao kao zamena za Dejana Jovovića, koji je pak obavljao funkciju trenera od odlaska Vladimira Vujasinovića.

U ovoj sezoni, Vujasinović je sa ekipom radio do januara, potom je usledio Jovović, dok je trofeje osvajao Milanović. Upravo pod njegovim vođstvom, stigli su i do finala Lige šampiona, ali je Pro Reko bio srećniji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike