Đerona i Orlovi tuguju zbog poraza od Norvežana, ali još sanjaju Pariz: Ovakve timove ne možeš da pobediš sa 40 dobrih minuta!

19.01.2023

22:54

0

Selektor rukometaša nije izgubio veru u plasman na Olimpijske igre

Đerona i Orlovi tuguju zbog poraza od Norvežana, ali još sanjaju Pariz: Ovakve timove ne možeš da pobediš sa 40 dobrih minuta!
Toni Đerona - Copyright MN Press

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona izjavio je da je razočaran porazom od Norveške u prvom meču druge faze na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Norveška je posle preokreta savladala Srbiju 31:28, iako je naša selekcija vodila na poluvremenu 17:14.

- Znali smo da će norveški tim podići intenzitet u drugom poluvremenu, kao što su to učinili i protiv Holandije. Nismo našli način da odgovorimo na taj intenzitet, odbrana je bila loša, ali je problem u napadu bio veći. Izgubili smo mnogo lopti u prvih 15 minuta i nismo uspeli da se vratimo. Utakmica se igra 60 minuta, protiv timova poput Norveške ne može da se pobedi ako odigraš dobrih 30-40 minuta. Analiziraćemo ovaj meč, probaćemo da izvučemo pouke i učimo iz sopstvenih grešaka - rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

On je istakao da naša selekcija i dalje ima šanse da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

- Veliki cilj je da se vratimo posle ovakvog poraza, da odigramo što bolje sve preostale utakmice. Nada postoji, pratićemo rezultate drugih timova, ali ključno je da moramo biti na 100 odsto svojih mogućnosti protiv Holandije i Argentine - zaključio je Đerona.

Kapiten srpski rukometaša Nemanja Ilić podsetio je da je naš nacionalni tim dobro odigrao prvo poluvreme protiv Norveške.

- Dobro smo otvorili i drugo poluvreme, poveli sa pet razlike. Međutim, Norvežani se nisu predali, mi smo s druge strane izgubili preciznost u napadu i kasnije smo bili u konstantnom zaostatku. Protiv ekipe kao što je Norveška, to se teško stiže. Nedostaje nam malo više iskustva, ovakvih utakmica protiv ekipa kao što su i Norvežani i Nemci. To što smo sada i sa jednima i sa drugima odigrali jako dobro govori da nema brige za budućnosti, bićemo sve bolji i bolji, ali svakako da boli ovaj poraz - rekao je Ilić.

Srbija će naredni meč na SP odigrati u subotu protiv Argentine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike