Srbi imaju nešto što nigde nisam video! Selektor rukometaša Toni Đerona zacrtao cilj pred SP!

31.12.2022

20:50

0

Španski strateg pričao za TV Arena sport

Srbi imaju nešto što nigde nisam video! Selektor rukometaša Toni Đerona zacrtao cilj pred SP!
Toni Đerona - Copyright Profimedia

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Toni Đirona, dao je intervju za TV Arena sport.

Govorio je o Svetskom prvenstvu koje očekuje Srbiju. Njegovi izabranici takmičiće se u okviru Grupe E sa Alžirom, Nemačkom i Katarom.

SP u rukometu održaće se u januaru, maltene u sred sezone, što je ove godine bio slučaj i sa Mundijalom u Kataru, državi gde je između ostalog, Đirona i radio.

- Kada pričamo o fudbalu i rukometu, govorimo o dve potpuno različite realnosti. U fudbalu je bitna poslovna strana i kako sve funkcioniše, a to moramo ostaviti po strani. Ono što možemo, jeste da odluke o kalendaru koje donose federacije i Međunarodna federacija, prilagodimo i pokušamo da što više zaštitimo igrače.

Na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, "orlovima" će prvi rival biti selekcija Alžira.

- Prema kalendaru, počinjemo protiv Alžira. Alžir je tipičan afrički tim. Veoma su loše odigrali prvenstvo Afrike prošlog jula. Dva glavna igrača su im bila povređena. Jedan od ta dva igrača je iz Tuluza, a drugi iz Istra, dva francuska kluba. Oni se vraćaju u reprezentaciju. Prva utakmica na velikom takmičenju je uvek teška. Zbog toga mi je drago što ćemo igrati dve prijateljske utakmice u Švedskoj. Igraćemo protiv pobednika prošlog Evropskog prvenstva. Ta dva meča će nam doneti brzinu, vreme i sve što je potrebno da budemo spremni za Alžir. Defintivno moramo da pobedimo taj meč. Nakon toga, čeka nas drugi meč protiv Nemačke. Većina njih vidi kao favorite u grupi. Imam veliko poštovanje prema njima i njihovom treneru ali ukoliko smo kompletni možemo da pobedimo bilo koga. Na kraju sa Katarom protiv Valera Rivere, jednog od najvećih trenera u istoriji koji će sigurno sjajno pripremiti svoj tim.

Da li ste trenutno zadovoljni reprezentacijom Srbije?

- Jesam, i više nego zadovoljan. Imamo nekoliko igrača sa povredama. Nadam se da će se oporaviti. Drago mi je što ove nedelje radimo sa dve grupe. Trenutno 38 rukometaša radi u isto vreme i to je veoma pozitivno. Mogućnost koju sada imamo da radimo sa ovako velikom grupom je neverovatna jer imamo iskustvo od prošlog Evropskog prvenstva.

Da li i za rukomet važi da je timski duh važna stvar?

- Ne znam da li je to timski duh, ali atmosfera je jako bitna i to koliko je svaki igrač koji igra za reprezentaciju Srbije ponosan što predstavlja svoju zemlju. To je snaga za koju do sada nisam znao. Njihovo prijateljstvo je jako bitno jer teški trenuci će sigurno doći.

Da li ovu grupu momaka u budućnosti vidite sa medaljama?

- Zašto da ne? Nadam se već za mesec dana. Juniorski tim je osvojio bronzu na prethodnom Juniorskom prvenstvu i Mediteranskim igrama. Medalje uvek donesu nešto dobro. Mislim da smo dovoljno kvalitetni i ukoliko svi budu zdravi, ponavljam, zašto da ne?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike