Đerona i Orlovi imaju jedan san: To smo postavili kao cilj još pre dve godine!

04.01.2023

21:45

0

Selektor rukometaša pričao pred prvenstvo sveta

Đerona i Orlovi imaju jedan san: To smo postavili kao cilj još pre dve godine!
Toni Đerona - Copyright MN Press

Najpre želimo da prođemo grupu ali i da osvojimo što više bodova kako bismo sebi olakšali put ka četvrtini finala na Svetskom prvenstvu, izjavio je danas selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona.

Danas je u Sportskom centru FSS održana konferencija za novinare povodom odlaska muške seniorske reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. januara, a Đerona je prvo je prokomentarisao pripremne mečeve koje će selekcija Srbije igrati sa reprezentacijom Švedske.

- Kao šampioni Evrope, sigurno je da su jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje. Ipak, kao što sam već rekao, ako želimo da se dokažemo moramo da igramo sa najboljima. Ove utakmice će nam dati priku da vidimo gde smo trenutno, ali i da testiramo sve ono što smo pripremali protekle dve nedelje. Takođe, želimo da isprobamo različite sisteme u različitim momentima i različitim situacijama - izjavio je selektor rukometaša Srbije.

Đerona se potom osvrnuo na protivnike koji očekuju Srbiju u grupi Svetskog prvenstva.

- Alžir je sjajna ekipa, po mom mišljenju, druga ili treća najbolja sa afričkog kontinenta. Ne bih trošio reči na selekciju Nemačke, ali je činjenica da imaju veliki roster uzimajući u obzir da imaju možda i najbolju rukometnu ligu, Bundesligu. Pokušaćemo da neutrališemo njihove prednosti i iskoristimo mane njihovog tima. Katar se sprema od prethodnog avgusta praktično, imaju izuzetnog trenera i sigurno nas očekuje težak meč. Oni će se pripremiti detaljno, biće disciplinovani, ali naš cilj se ne menja. Naš krajnji cilj je da dođemo do četvrtfinala. S obzirom na to bismo tako obezbedili i mesto na Olimpijskim igrama, to smo postavili kao cilj još pre dve godine i to je san svih nas koji smo ovde - zaključio je Đerona.

Rukometaši Srbije utakmice u grupi Svetskog prvenstva igraju u Katovicama, a protivnici će im biti selekcije Alžira, Nemačke i Katara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike