Norvežani najteži test! Selektor Srbije zna gde vreba opasnost! (VIDEO)

18.01.2023

16:54

0

Autor: D. N.

Posle Skandinavaca na redu dueli sa Holandijom i Argentinom

Norvežani najteži test! Selektor Srbije zna gde vreba opasnost! (VIDEO)
Toni Đerona - Copyright MN Press

Posle dve pobede i jednog poraza u grupi, rukometna reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje na Svetskom prvenstvu. Naredni protivnik "Orlova" selektora Tonija Đerone biće Norveška.

Skandinavci su u grupi bili prvi i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda.

- Sinoć smo do tri ujutru analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu. Od ovog jutra počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika (još Holandija i Argentina).

Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena, prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrstan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata - kazao je selektor Đerona. 

Španca takođe raduje to što nijedan igrač nije potrošen u grupnoj fazi, što je minutaža podeljena i što je svežina kod svih igrača osim kod Ilije Abutovića maksimalno sačuvana.

Da Dragan Pešmalbek nije dobio crveni karton u utakmici protiv Katara i Abutović bi odmarao poslednjih 15 minuta utakmice.

Srbija duel protiv Norveške igraće sutra 19. (četvrtak) sa početkom u 20 časova i 30 minuta u "Spodek" areni u Katovicama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike