Selektor Srbije prelomio! Ovih 19 rukometaša idu na Svetsko prvenstvo!

30.12.2022

15:37

0

Autor: D. N.

Naša selekcija u grupi sa Alžirom, Nemačkom i Katarom

Selektor Srbije prelomio! Ovih 19 rukometaša idu na Svetsko prvenstvo!
Toni Đerona - Copyright MN Press

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je spisak od 19 igrača koji će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj.

Srpski rukometaši nastaviće sa pripremama do 5. januara kada je zakazan put za Švedsku gde će reprezentacija Srbije odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćom selekcijom. Nakon toga sledi put za Katovice, gde će srpski rukometaši igrati mečeve grupne faze Svetskog prvenstva.

Na spisku se nalaze:

golmani: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev i Milan Bomaštar

krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin i Jovica Nikolić

i pivotmeni: Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.

Rukometaši Srbije takmičenje započinju u okviru grupe E u Katovicama gde će za rivale imati selekcije Nemačke, Alžira i Katara.

"Orlovi" će prvu utakmicu igrati 13. januara sa Alžirom, drugi meč je na programu 15. januara sa selekcijom Nemačke, a sa Katarom će odmeriti snage 17. januara.

Glavna faza takmičenja počinje 18. januara, u okviru koje će iz nove četiri grupe od po šest ekipa, najuspešnije dve ostvariti plasman u četvrtfinale. Najboljih osam ekipa četvrtfinalne utakmice će igrati u Gdanjsku i Stokholmu, dok će završnica šampionata biti održana u Stokholmu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike