Nije moglo bolje: Zadovoljstvo kod rukometaša Srbije zbog žreba za SP!

02.07.2022

18:41

0

Naši momci se nalaze u grupi sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom selekcijom sa predstojećeg prvenstva Afrike

Nije moglo bolje: Zadovoljstvo kod rukometaša Srbije zbog žreba za SP!
Dejan Milosavljev - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije mogu biti zadovoljni žrebom za Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj u januaru sledeće godine.

Izabranici Tonija Đerone našli su se u grupi E zajedno sa Nemačkom, Katarom i petoplasiranom selekcoijom sa predstojećeg Prvenstva Afrike, tako da je realno da se domognu druge faze takmičenja gde ih takođe očekuju protivnici po meri.

- Imamo veliki respekt prema reprezentaciji Nemačke, ali možemo da se sa njima borimo za prvo mesto u grupi i daćemo sve od sebe da pobedimo svaku utakmicu. Smatram da je ovo dobar žreb po nas i na prvi pogled mislim da nema nikakve nedoumice oko plasmana u drugi krug takmičenja. Daćemo sve od sebe da pobedimo u svakoj utakmici. Selekcija Nemačke se u grupi izdvaja kao najkvalitetnija. Moraćemo malo da sačekamo da vidimo ko nam je poslednji protivnik iz Afrike, ali tu ne bi trebalo da bude problema. Što se selekcije Кatara tiče, oni su interesantna ekipa, igraju brz rukomet na veliki broj golova i vole da igraju tranziciju - kazao lider ekipe Lazar Kukić.

Nešto oprezniji je odlični čuvar mreže Vladimir Cupara.

- Igramo protiv dve vanevropske selekcije - Кatara i petoplasirane ekipe na prvenstvu Afrike, za dve nedelje ćemo saznati ko će to biti. Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Mislim da smo imali dobar žreb, ne možemo se žaliti i možemo biti zadovoljni. Očekuju se pobede protiv Кatara i petoplasirane ekipe u Africi. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, da dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje za prvenstvo koje nas očekuje - poručio je Cupara.

Srbija će obe faze takmičenja igrati u poljskim Katovicama. Prvi protvinik će biti afrička selekcija 13. januara, drugi rival je Nemačka dva dana kasnije, a treći Katar 17. januara.

U narednu fazu odlaze tri selekcije, dok će potom u četvrtfinale otići dve prvoplasirane iz svake od četiri novoformirane grupe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike