Rukometaši uzimaju zalet za Svetsko prvenstvo! Orlovi snažno motivisani kreću iz Pazove!

26.12.2022

09:55

0

Čekaju ih i dva prijateljska meča

Rukometaši uzimaju zalet za Svetsko prvenstvo! Orlovi snažno motivisani kreću iz Pazove!
Toni Đerona i rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije nalazi se u Staroj Pazovi gde je započela završni deo priprema za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 11. do 29. januara naredne godine u Poljskoj i Švedskoj.

Na raspolaganju selektoru Tonija Đerone je većina igrača sa spiska, kao i stručni štab, a očekuje se da se naknadno priključe igrači iz Bundeslige.

- Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što SP pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre - rekao je Đerona.

Srpski rukometaš Miloš Orbović istakao je u ekipi vlada odlična atmosfera.

- Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje - izjavio je Orbović.

Desno krilo reprezentacije i jedan od najiskusnijih u timu Bogdan Radivojević, naglasio je da za dres Srbije nikada ne nedostaje motiva.

- Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe - dodao je Radivojević.

Pred rukometašima su pripreme u Sportskom centru FSS-a do 5. januara, kada sledi put u Švedsku, gde ih očekuju dve pripremne utakmice sa domaćinom. 

Srbija će na Svetskom prvenstvu igrati u Katovicama 13. januara, a prvi rival je Alžir, dva dana kasnije sledi Nemačka, dok je meč sa ekipom Katara na programu 17. januara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike