Finska je za nas nepoznanica, ali želimo da pobedom otvorimo kvalifikacioni ciklus: Rukometaši grade put do Evropskog prvenstva

12.10.2022

04:53

0

Duel će se igrati u SPENS-u od 18 sati

Finska je za nas nepoznanica, ali želimo da pobedom otvorimo kvalifikacioni ciklus: Rukometaši grade put do Evropskog prvenstva
Toni Đerona i rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometnu reprezentaciju Srbije danas očekuje prvi meč u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u januaru 2024. godine, a u Novi Sad stiže ekipa Finske.

Srbija se nalazi u Drugoj kvalifikacionoj grupi sa selekcijama Finske, Norveške i Slovačke. Meč sa Finskom igraće se od 18 sati.

- Srećni smo što smo svi tu na okupu najzad posle dugo vremena i posle uspeha u utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo sa Slovenijom. Očekuje nas jedna dobra i pre svega vrlo važan meč protiv Finske, koja je u ovom trenutku za nas nepoznanica. Trener je pripremio za nas dosta materijala sa kojim se trenutno upoznajemo i nadamo se da će utakmica proći po nas kako treba. Pozvao bih sve navijače da dođu u SPENS i da nas podrže i da pobedom otvorimo ovaj kvalifikacioni ciklus - rekao je Mijajlo Marsenić.

Nakon meča sa Fincima, sledi gostovanje Slovačkoj u Prešovu.

- Očekujem da ćemo u utakmici sa Finskom pružiti svoj maksimum. Nama je najbitniji ovaj prvi period, da u ove dve utakmice uđemo kako treba i da pobedimo. Ta četiri boda su nam uvod u sve što dolazi kasnije u januaru. Nadam se da ćemo ostati svi zdravi za mečeve koji nam slede sutra i u nedelju, pružićemo sve od sebe, potrudićemo se da pokažemo naš kvalitet na terenu i da omogućimo ljudima da budu srećni i da uživaju u dobrom rukometu - rekao je golman našeg nacionalnog tima Dejan Milosavljev.

Dva najbolja tima iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije pridružiće se domaćinu Nemačkoj i osvajačima medalja sa prethodnog EP - Švedskoj, Španiji i Danskoj na narednom kontinentalnom šampionatu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike