Šok: Srpska olimpijska šampionka u 26. godini završava karijeru!

02.11.2022

07:57

2

Poslednji meč održaće 12. novembra u SRC "Šumadija" u Aranđelovcu

Šok: Srpska olimpijska šampionka u 26. godini završava karijeru!
20210810npPrekovic3 - Copyright MN Press

Šokantna vest stiže od olimpijske šampionke u karateu. U pitanju je Jovana Preković, koja ima samo 26 godina, ali je odlučila da završi karijeru.

Ona je javno objavila da će se 12. novembra u Aranđelovcu održati svoj poslednji meč u karijeri! 

- Dragi ljudi, pozivam vas da dođete na moj poslednji meč, koji će se održati 12. novembra u SRC "Šumadija" u Aranđelovcu, sa početkom u 19 časova - napisala je naša zlatna Jovana Preković u pozivu za svoj poslednji duel. 

Jovana Preković dominira karateom već dugo vremena, a kruna karijere joj je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Prvi veliki uspeh postigla je 2016. godine u Monpeljeu kada je bila bronzana na Evropskom prvenstvu, a godinu dana kasnije u Izmitu je uzela zlato na EP. 

Ovoj odluci je kumovala i odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta, da karate izbaci sa Olimpijskih igara, pa je tako Roksanda Atanasov, koja je sve ove godine trenirala Jovanu, najavila ovakav razvoj situacije pre nekog vremena. 

- Tužna realnost je da karate neće biti u programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine. Izvesno je da ga neće biti ni u Los Anđelesu 2028. Zbog svega toga, jednostavno ne vidimo budućnost, jer nećemo moći da radimo kao što smo to činile do sada. Iz tog razloga postoji mogućnost da se moja trenerska i Jovanina takmičarska karijera završe ove godine. Jer, vraćamo se u sistem u kome nećemo imati podršku i slobodu koju smo imale dok je karate bio u programu Olimpijskih igara. Nema sumnje da je to težak udarac za naš sport. Karate apsolutno zaslužuje da bude u programu Olimpijskih igara, po svom kvalitetu, masovnosti i svim ostalim parametrima, ali jednostavno mi nemam nikakav uticaj na te odluke koje se donose - istakla je Roksanda Atanasov.

Pored olimpijskog zlata, ima i titulu šampiona sveta iz 2018. i 2021. godine.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike