Jednostavno najbolja, osvojila je sve! Jovana Preković za 24sedam otkriva planove za narednu godinu

31.12.2021

13:00

0

Prvakinja Evrope, sveta i olimpijska šampionka, najbolja sportistkinja Srbije, kao prvi cilj ističe završavanje fakulteta

Jednostavno najbolja, osvojila je sve! Jovana Preković za 24sedam otkriva planove za narednu godinu
jovana prekovic - Copyright MN Press

Koliko smo se samo u 2021. godini radovali uspesima naših sportista. Koliko smo drhtali zbog njih i koliko smo samo slavili.

Jedna od njih, ona koja je apsolutno obeležila tih 365 kalendarskih dana, jeste karatistkinja Jovana Preković. Devojka iz Aranđelovca najpre je "prebila" sve na prvenstvu Evrope, pa na Olimpijskim igrama, a posle Svetskog prvenstva mogla je da kaže: Osvojila sam sve!

I jeste. Osvojila je sve! Pa i priznanje koje Olimpijski komitet Srbije svake godine dodeljuje najboljima. A najbolja sportistkinja je bez dileme bila baš Jovana.

Za portal 24sedam naša šampionka otkriva kako se oseća kada zna da je najbolja od najboljih u svojoj zemlji.

- Prelep je osećaj. S obzirom na to da je cela godina bila jako uspešna, ovo priznanje je potvrda za ceo moj rad, koji traje već 20 godina. Nekako je ono pečat na ovu godinu, na najlepši mogući način.

Možeš li da trepneš i da se vratiš na kraj decembra 2020. godine? Jesi li mogla da zamisliš da će sve ovako da se desi?

- Nisam zamišljala dodelu priznanja Olimpijskog komiteta Srbije, ali celu godinu sam nekako videla. Ispostavilo se da je sve bilo onako kako sam vizualizovala, svi rezultati koji su iza mene su isplanirani, viđeni...  Kada sam se pojavljivala na takmičenjima samo sam uzimala ono što je moje.

Možeš li da izdvojiš najteži, ali i najlepši trenutak u 2021?

- Najteži je bio na Svetskom prvenstvu u Dubaiju kada sam završila eliminacije. Prehladila sam se, imala temperaturu i u takvom stanju morala da branim titulu. Taj trenutak bih izdvojila kao najteži. A najlepši... Naravno, osvajanje olimpijskog zlata, slušanje himne i nošenje zastave Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara.

Podsećamo Jovanu da u prvom trenutku nije shvatila da je osvojila zlato u Tokiju.

Da li se sama sebi nasmeješ kad pogledaš snimak i vidiš kako si reagovala kad si shvatila da si pobedila?

- Pa, da (osmeh). Tek kad su se završile Olimpijske igre i kad sam došla kući shvatila sam šta sam uradila. Sudija, iz mog ugla gledanja, podigao je zastavu za protivnicu, a ostalo troje sudija je podiglo za mene. Iznenadila sam se kada sam se okrenula i videla da sam u stvari ja pobedila. To je bio jedan jako lep momenat i srce mi je bilo ispunjeno. Onda sam shvatila da se sve ono što sam radila isplatilo.

- Plan je da završim fakultet. Da vidim šta će biti sa mojim sportom. S obzirom na to da sam osvojila sve što se može osvojiti, jako je teško naći motivaciju za dalje.

Privodimo kraju 2021. godinu. Najuspešniju godinu u životu Jovane Preković, koja ima i čestitku za sve čitaoce portala 24sedam:

- Čitaocima portala 24sedam želim srećnu Novu godinu i božićne praznike!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike