Kraj najtrofejnije karijere srpskog vaterpola, legendarni as objavio: Ovo mi je poslednja sezona!

19.10.2022

20:06

0

Dugogodišnji kapiten Srbije rešio da stavi tačku na igračke dane

Kraj najtrofejnije karijere srpskog vaterpola, legendarni as objavio: Ovo mi je poslednja sezona!
20210725ivVaterpolo05 - Copyright MN Press

Najtrofejniji srpski vaterpolista (činjenica koju on "ne priznaje") Fillip Filipović najavio je da će na kraju sezone završiti karijeru!

Legendarni srpski as oprostio se od igranja za reprezentaciju emotivnom utakmicom u Beogradu, a sada se sprema za poslednju klupsku sezonu, koju će provesti u Olimpijakosu.

- Ovo je moja poslednja sezona. Završiću karijeru u Olimpijakosu. Ovaj tim uvek želi pobedu i ima najviše ciljeve. Ove godine, želimo da idemo na "fajnal ejt", a zašto ne bismo ciljali i više, možda polufinale? Moramo da sanjamo, da verujemo. Imam puno poverenje u tim jer je početak sezone drugačiji nego prošle godine. Svi zajedno se spremamo. Radimo, a kvalitet lige je porastao.

Olimpijakos je ove sezone preuzela još jedna legenda srpskog, ali i jugoslovenskog vaterpola – Igor Milanović. To znači da su ambicije maksimalne.

- O Igoru govore dostignuća i titule koje je osvojio. Doneo je novu energiju. Živi svaki trening. Srećni smo što ga imamo. Teodoros Vlahos je pisao istoriju, ne samo sa Olimpijakosom, već uopšte, u grčkom vaterpolu. On je jedan od najboljih trenera koje sam imao u karijeri.

Iskusni 35-godišnji vaterpolo as je tokom karijere igrao za Partizan, Pro Reko, Radnički Kragujevac, Solnok, a prošle godine je stigao u Olimpijakos.

Od 2016. do 2021. godine bio je kapiten Srbije, a iz nacionalnog tima se povukao posle Olimpijskih igara u Tokiju zajedno sa Andrijom Prlainovićem, Duškom Pijetlovićem, Gojkom Pijetlovićem, Milanom Aleksićem i Stefanom Mitrovićem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike