Ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju konačno rešeno! Tri osobe optužene za svirepe udarce u glavu od kojih je mladić preminuo

21.07.2022

16:11

0

Čitav slučaj pratile su brojne nelogičnosti

Ubistvo hrvatskog rukometaša u Skoplju konačno rešeno! Tri osobe optužene za svirepe udarce u glavu od kojih je mladić preminuo
denis-tot - Copyright Printscreen/Instagram_Denis Tot

Balkan je ostao šokiran kada je početkom aprila stigla informacija da je rukometaš skopskog Butela, Denis Tot, pretučen na ulici, a od zadobijenih povreda je preminuo nekoliko sati kasnije u bolnici.

Verzije događaja su se smenjivale, od toga da je umro prirodnom smrću zbog zastoja rada srca, do toga da je pretučen ispred noćnog kluba, nakon što je izbio problem sa grupom, o kojoj se tada pisalo da je poznata policiji, zbog devojke.

Bilo kako bilo, život hrvatskog rukometaša je ugašen u 27. godini, a Vlasti Severne Makedonije su danas podigle optužnicu protiv tri osobe za njegovo ubistvo.

Nakon sprovedenog istražnog postupka, podnet je optužni akt protiv tri osobe za krivično delo ubistvo, a optuženi su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički ubili Denisa Tota, navodi se u optužnici.

- Posle kraće rasprave, sve troje (optuženih) naneli su mu više udaraca i teške telesne povrede, od kojih je prvo pao u komatozno stanje, a sutradan preminuo - navodi skopsko tužilaštvo.

Zbog sumnje da su ubili 27-godišnjeg Tota, u aprilu su uhapšeni Andželo Đorđijevski (28), Klementina Lefkovska (19) i Andrej Kostovski (22).

Na snimcima sa nadzornih kamera, koji su odmah završili na društvenim mrežama, vidljivo je kako jedan od osumnjičenih udara Tota, koji je potom pao na asfalt i zadobio povrede glave, od kojih je kasnije umro. Takođe, dok je onesvešćen ležao na zemlji, devojka ga je više puta šutirala.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski naveo je tada da su se hrvatski rukometaš i devojka, poznavali od ranije, te da je napadu prethodila rasprava.

Još jedna od nelogičnosti u slučaju jeste i to što slučaj policiji nije prijavio niko od svedoka koji su prisustvovali prebijanju, pripadnici obezbeđenja kluba i taksista, već su ga ostavili da leži onesvešćen na zemlji. Hitnu pomoć je na kraju pozvala konobarica koja radi u tom klubu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike