Rukometaš je ubijen, stigla potvrda Javnog tužilaštva! Trojka osumnjičena za smrt Hrvata u Makedoniji

09.04.2022

13:53

0

Autor: 24sedam

Dvoje je uhapšeno, a za prvoosumnjičenim se traga

Rukometaš je ubijen, stigla potvrda Javnog tužilaštva! Trojka osumnjičena za smrt Hrvata u Makedoniji
Denis Tot - Copyright Printscreen/Instagram_Denis Tot

Tragedija koja je zavila rukomet u crno, smrt mladog hrvatskog igrača Denisa Tota (27) u Makedoniji, dobija novu dimenziju.

Kako piše tamošnja Telma, Javno tužilaštvo Severne Makedonije obavestilo je da su za smrt Tota osumnjičene tri osobe.

Dve su već lišene slobode, a za prvoosumnjičenim se traga.

" Na osnovu pregledanih video snimaka identifikovane su tri osobe za koje će predmetni tužilac po prijemu krivične prijave izdati naredbu za sprovođenje istražnog postupka zbog osnovane sumnje da su osumnjičeni, među kojima i devojka (19), izvršili krivično delo Ubistvo. Dvoje osumnjičenih je lišeno slobode i biće privedeni sudiji, dok je prvoosumnjičeni nedostupan organima reda", stoji pored ostalog u saopštenju Javnog tužilaštva.

Printscreen/Instagram_Denis Tot
 

Iako je nešto ranije bila dostupna informacija da je Denis preminuo od srčanog udara i da prve priče o teškim povredama nisu osnovane, obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastala od posledica povreda mozga nastalih udarcima.

Ubistvo se dogodilo 7. aprila u ranim jutarnjim satima ispred jednog noćnog kluba. Osumnjičeni su posle kraće verbalne rasprave napali preminulog hrvatskog rukometaša i zadali mu više udaraca pesnicama i nogama. Pokojnik je pao, potiljkom udario u asfalt i ostao bez svesti. Zaposleni u noćnom klubu su brzo pozvali hitnu pomoć, Denis je prebačen u Urgentni centar na klinici Majka Tereza, gde je i preminuo.

Prema informacijama do kojih su makedonski mediji stigli od lekara koji su primili pokojnog rukometaša, imao je zastoj srca, masivno oticanje mozga, odsečen jezik i visoku telesnu temperaturu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike